Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pgjed

11. 8. 2010 8:44
Zatím není na co být hrdý

Byly-li volby hlavně recyklací prapodivných postav jako Kalousek, Parkanová... divných lidi z ODS atd.,  moc se ty volby nepovedly.

Pokud stávající kroky vlády představují plošné nahodilé škrty, místo strukturální změny rozočtu, pokud místo jasného poukázání na černé díry kterými unikají rozpočtové prostředky, jako předražené zakázky v dopravě a ve zdravotnictví, dotace na fotovoltaiku, nákupy bez výběrového řízení, nákup pominutelných zbytečností... a zacpání těchto děr se omezují drobné benefity řadových občanů, zvyšují daně a dělají škrty v systému podpory rodin, je to nesystémový, nic neřešící postup se kterým konzervativní občan nemůže souhlasit.

Jak chtějí dělat důchodovou reformu, když začínají tím, aby budoucích přispěvatelů  do důchodového systému bylo co nejméně? Tato vláda , stejně jako ty socialistické předkládají účet za špatné hospodaření především střední vrstvě a nahánějí ji do náruče levice. Na to chcete být hrdý?

0 0
možnosti

kadet

16. 8. 2010 16:33
Re: Zatím není na co být hrdý

Nemám tak černé vidění současných úsporných opatření. To, že ministr financí  nařídí procenta úspor neznamená, že nemohou ministři použít rozum a důkladnou rozvahu nad úvahami kde uspořit. Myslím, že se i poukazuje na různé černé díry a věřím, že se podniknou kroky k nápravě.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

11. 8. 2010 7:50
Jste si opravdu jist,

kdeže je ta demagogie a kdeže jen ten rozum?:-)

0 0
možnosti

překabátěný petr

10. 8. 2010 23:57
Rozumem dítě, tělem šedesátiletý hroch

kéž by to bylo raději naopak;-(.

0 0
možnosti

kadet

16. 8. 2010 16:35
Re: Rozumem dítě, tělem šedesátiletý hroch

A jak to vidíte vy?

0 0
možnosti

viet

10. 8. 2010 23:56
Ještě nepochopili

Veliký průšvih je to, že mnoho "zodpvědnějších" voličů ještě nepochopilo, jakou hloupost spáchali a co si a nám nadrobili. Ještě že Česká republika bude co nevidět pouhým ostrůvkem hlouposti v moři civilizace a Češi příkladem manipulace s davem. Doufejme, že lidí typu autora bude rychle ubývat a že podivným individuím typu Kalousek a spol. se nepodaří nadělat nezvratné změny

0 0
možnosti

kadet

16. 8. 2010 16:36
Re: Ještě nepochopili

Co byste navrhoval Vy? Kde vidíte cestu z bludného kruhu, ve kterém jsme se doposud točili?

0 0
možnosti

certik_bertik

10. 8. 2010 23:32
ano

je to totální vítězství hlouposti nad zdravým rozumem

0 0
možnosti

kaktusak

10. 8. 2010 23:18
Vy jste ještě nepochopil,

že v případě tzv. úspor šlo jen o pravičáckou předvolební propagandu?

0 0
možnosti

tenkdomacas

10. 8. 2010 23:32
Re: Vy jste ještě nepochopil,

Já bych teď od vás rád slyšel nějakou levicovou propagandu ,třeba jak si představujete,že to ta vláda má dělat. To by bylo mnohem lepší než tady jen tak plkat.

0 0
možnosti

Královna Medvědice LXXXVIII

10. 8. 2010 21:53
vláda omezí výdaje

aby politici mohli odvést více do vlastních kapes.

Např. takové zastavení stavby skorohotové dálnice bude ve finále silnlně záporný efekt co se týče financí.

jediná pozitivní zpráva je, že už příště véčkaře asi nikdo volit nebude.

0 0
možnosti

certik_bertik

10. 8. 2010 21:05
všechny

opoziční strany musí kritizovat vládu, pak si bratrsky sednou okolo stolu a naporcují si medvěda a protože kořist je dost vysoká tak zbyde něco i na ČSSD;-D, proto nehodlají křičet zase tak moc.

0 0
možnosti

hafusak2

10. 8. 2010 20:50
Drahý autore,

tenhle článek mohl být aktuální těsně po volbách, protože teď s odstupem doby je vidět, že jsme si velice málo pomohli, pokud vůbec.

0 0
možnosti

pesimista

10. 8. 2010 20:53
Re: Drahý autore,

a to autor ještě nezaplatil daně na příští rok!!

0 0
možnosti

c.est.la.vie

10. 8. 2010 20:47
Bohužel už jsme tak daleko...

... že stát je nejvýznamnějším hráčem v ekonomice státu. Odtud ty - a částečně logické a opodstatněné - obavy, že škrty státního rozpočtu mohou zásadně podvázat ekonomiku. Ano, to mohou. Chyba byla ale hned na začátku - stát se prostě tak významným hráčem stát neměl, jelikož státní úředník při vědomí toho, že státní peníze nejsou jeho, neumí hospodařit. Komunismus nám v tom předal skoro neodstranitelný dluh: kombinaci dominance fiskálního hospodaření se skoro nulovou morálkou správců peněz, korupcí a diletantismem. Evrospká unie bohužel jde stále zřetelněji tímtéž směrem centralistické politiky, různých fondů a dotací, ale kdo je při vysoké daňové zátěži naplní? Těžká situace, těžké dilema. Ve Švédsku, kde jsem dlouho žila, je také fiskální a vpodstatě socialistický model, jenže funguje, protože korupce a diletantismus je tu minimální a lidé úplně jiní.

U nás balancujeme na ostří žiletky. Škrty jistě ano, ale rozumně. Ale tak velkého snížení rozpočtu třeba na ty silnice bych se bála.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1749x
Nechci být lhostejný k věcem, které mě znepokojují. Je to ekonomika, politika, náš vztah k životnímu prostředí a podobně.

 

Seznam rubrik