Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Ježíš, jak vy žvaníte.  Ono se sice říká a píše "zvýšení důchodů", ale je to jen zvýšení nominální. Tedy ne faktické.  Fakticky se jedná o valorizaci důchodů, tedy pouze o udržení jejich reálné hodnoty (valoru). Proto je údaj v procentech. Neboli v čísle, kolik je nutno přidat ke stokoruně, aby měla stejnou kupní sílu, jako loni. Ke dvěma stokorunám je samozřejmě nutno přidat dvakrát tolik a k tisícovce desetkrát. Co je na tom tak divného, ba nepochopitelného? Snad jen to, jaké 'nic' si někteří odnesou ze školy.

   Zřejmě vás trápí i skutečnost, že někteří mají důchody i dvojnásobné, než kolik činí průměr. Jsme pro, aby všichni měli a stejný důchod - za stejnou částku odvedeného důchodového pojistného.  Nově je to tak, je to tak, že z částky placené z příjmu nad 11 tisíc vám započtou pouze 26 % (zbytek sprostě ukradnou ty budoucí plačky) a z částky placené z příjmu nad 30 tisíc vám započtou  jen pětinu.  Vám se tak velká krádež zdá pořád malá, a tak byste chtěl ještě omezit valorizaci vyšších důchodů!!!  Naše důchody byly vypočítávány s ještě vyšší "sociální" zlodějnou.

0 0
možnosti
VH

Ještě drobnost: Kdyby všem přidali právě ty  dvě stovky (205,- Kč), které dostane důchodce s průměrným důchodem, byl by náklad na výplatu důchodů stejný, jako při navržené valorizaci. Měl byste to vědět - ovšem to byste si musel ze školy něco odnést (nemyslím ospalost).

0 0
možnosti
Foto

Jestli vy tak trochu nekecáte. Kde jste si ta čísla ověřoval?

0 0
možnosti
PN

P32e35t46r 73N35ě34m19e38c

7. 4. 2014 6:56

cituji": denně zjišťuje, že ceny potravin stouply minimálně o deset procent. "

za jakou dobu? za den, za mesic, za rok, za 10 let? - to je dost podstatna informace

0 0
možnosti
VH

R^    První dotaz měl znít ovšem jinak: zda autor tuší, co je procento.

0 0
možnosti
TT

Schlaraffenland, literáte.

2 2
možnosti