Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Doporučoval bych vám přečíst si Bibli a Korán a porovnat: V Bibli se mluví o rovnosti všech lidí, v Koránu o nerovnosti, porovnejte názor na otroctví v Koránu a v Bibli a pak teprve pokračujte v těchto úvahách.

0 0
možnosti
Foto

Patří sem pronásledování čarodějnic. Římská církev nepronásledovala čardějnice, pokud se nedopustily hereze. Dánskému králi hrozilo exkomunikací, pokud nezastaví procesy s čarodějnicemi. Církev se snažila v době, kdy Evropa byla ohrožena jednotu církve udržet. protože to znamenalo i jednotu Evropy, která byla nutná, aby odolávala tlakům nepřátel. Účelem inkvizice bylo přesdvědčit osobu, že se dopustila hereze. Pokud osobu nepřesvědčila, inkvizice považovala to za svoji porážku. Osoba před iknvizicí mohla mít advokáta, mohlo se používat právo útrpné, ale jednou a nesměla při něm téct krev a tak bylo mírnější než světské. Pokud se doznala k herezi, byl jí uložen trest spočívající v modlení anebo k pouti do Říma. Pokud se nedoznala byla předána světské moci a ta rozhodla o životě osoby a i o jejich majetku. Na jednu stranu církev hájila Židy, protože si byla jejich znalostí vědoma zejména v ekonomice a na straně druhé je pronásledovala. Záleželo na konkrétní biskupovy a více se pronáseldování se dopouštěla světská moc z neznalosti. RvRv

2 0
možnosti
AR

Naopak dojde k odstranění sekularizace. A pokud Evropa v 21. století nebude křesťanská, pak na jejím konci už nebude Evropou. Vše tomu nasvědčuje.

3 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik