Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud se sem chtějí přistěhovat, nemělo by jim být bráněno.  Já jim to ale financovat nechci.

1 0
možnosti

Když je potřeba kritizovat Zemana, tak najednou i český krajan z Ukrajiny je pro autora článku nepřizpůsobivým elementem.

5 0
možnosti
ZW

No, docela byste se asi divil, jak intenzivní kontakty volyňští češi s naší republikou mají. Hodně z nich tady má rodiny, jejich "mladí" sem jezdí pracovat a podobně. V době satelitní televize a internetu - i tyto vymoženosti jsou už i na ukrajinském venkově - mají vcelku jasný přehled o situaci u nás a mají naprosto jasnou představu, jak se u nás žije a zda se tady zapojí do života. Tohle bych tedy nechal na nich.

Je ale jiný problém, politický. Naše vláda dlouhodobě vyjadřuje podporu Kyjevské vládě. Pokud by nyní připustila přesídlení několika set lidí z Ukrajiny, v podstatě by připustila, že tam skutečně dochází k útlaku národnostních menšin a tedy že Putin má jakýsi kousek pravdy, což je nepřípustné. Navíc se jedná o celé rodiny, včetně mužů, kteří podléhají branné povinnosti a dostali tedy bezpochyby povolávací rozkaz do armády. Nedivím se, že se jim nechce narukovat, ale z pohledu našeho státu jde o velice choulostivou věc, mají podpořit lidi, kteří by z pohledu přátelského státu mohli být považováni za dezertéry? Myslím, že tohle jsou ty hlavní důvody tanečků, které se kvůli tomu strhly.

1 0
možnosti
ZS

Volyňští Češi mají na rozdíl od jiných imigrantů zájem zde pracovat, dorozumí se a nemají žádné tradice neslučitelné s naším stylem života. O jejich vzdělání strach nemám, všichni mí známí, co navštěvovali školy v Rusku a přilehlých zemích své vrstevníky u nás svými znalostmi převyšovali. Jestli mám volit mezi těmito imigranty a divochy odněkud z Afriky bez vzdělání, znalosti jazyka a pracovních návyků, volím jednoznačně tyto naše krajany.

7 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik