Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zapomínáte na červí díry, zakřivenost vesmíru atd. Nelze vycházet z předpokladu, že každá (případná) jiná civilizace musí být nutně na tak nízkém stupni vývoje, jako ta naše. Jejíž členové se musí přemísťovat pomocí divných mechanismů, poháněných spalováním sloučenin uhlíku a vodíku a nedovedou si poradit ani s tak primitivním zdrojem energie, jako je jaderná fúze. O tom, že nedokážou ani osídlit nejbližší planety své sluneční soustavy, nemluvě.

1 0
možnosti
Foto

Za předpokladu, že není nic víc než současné fyzice známý časoprostor, pro který platí obě Einsteinovy teorie relativitty, tak ve své kritice máte pravdu.

Současná teoretická fyzika a kosmologie však ví o mnoho záhadách jako jsou nesmírně rychlé obíhání kdesi (proto hypotéza o temné energii) a zdánlivé rozpínání vesmíru. My vlastně pořádně ani nevíme, zda se skutečně vesmír stále rychleji rozpíná nebo se nám to jen zdá. Aby kosmologové vysvětlili stále rychlejší rozpínání tak zavedli hypotézu o existenci temné energie.

 Vhodnější by bylo je nazývat průhledná nebo neviditelná hmota a průhledná neb neviditelná energie. Oba tyto pojmy však mají mnoho nejasností, např. jak jsou rozprostřeny ve vesmíru atd.

Takže, jak je již dávno známé svět a vše je mnohem složitější než se myslíme.

Kruhy v obilí mohou být, neříkám, že jsou způsobeny např. temnou energií nebo temnou hmotou. Bylo by to velmi překvapivé, ale třeba existují temnohmotní ldé, kteří používají temnohmotní energii, a nějak projevují v naší hmotě.

Jsou však také jiné možnosti, že kruhy způsobují srandisti. I to se mi však nezdá zcela pravděpodobné. Jedině však, že by se spojili, používali k vytváření kruhů tajnou technologii.

Nejspíš jde o nějaký, zatím nám neznámý, přírodní jev. Toto však zcela nevylučuje nějakou souvislost s jevy, pro které si fyzici a kosmologové vymysleli pojmy temná hmota  a energie.

A nakonec k té velké vzdálenosti, o které píšete. Pokud existují více než 4 dimenzí, které my zatím nevidíme, tak je možné, že odněkud zblízka na nás něco nebo "někdo" působí.

1 0
možnosti
OK

Za pomocí google můžete nalézt poměrně kvalitní návody (včetně audiovizuálních), jak takové kruhy vytvořit. A budete-li stále na pochybách, užijte vynález pana Occama.

1 0
možnosti
PF

Joj, to je ale slátanina. Za tohle karma určitě nebude :-(

1 0
možnosti
MK

A co když třeba na měsíci, kromě černého monolitu, který nakonec určitě bude jednou objeven, bydlí i zlomyslný mimozemšťan - údržbář řečeného monolitu -, který se tam zvířecky nudí, protože při dokonalosti mimozemské technologie je údržba prakticky zbytečná, a tak s pomocí kruhů v obilí provokuje pozemšťany. Je to v podstatě neškodný koníček, ale musí to bejt ukrutná sranda, sledovat ty reakce...

2 0
možnosti
JR

J87a69r50a 59R38a34n70k

4. 3. 2015 5:18

Asi pred mesicem jsem videla film Interstellar a tak nejak bych si to dokazala predstavit;-), ale na kruhy v obili jsou zde 3 nejvetsi odbornici, Tonicka Pliskova, Petr Gabriel a Libor Cermak;-)

Interstellar (2014) - IMDb

http://www.imdb.com/title/tt0816692

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik