Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Ach jo,

Chocholoušek odvedl svoji práci očividně špatně... :-P

0 0
možnosti
JS

Podle mého názoru se bible číst nedá. Předevčím je potřeba bezvýhradně věřit a pak tuto knihu studovat, což u věřících znamená být schopen na jakoukoliv situaci hledat  a najít pravdu v citátu z bible.

0 0
možnosti
JP

Kdysi jsem cítil velkou prázdnotu života, máte pravdu - věřil jsem, že v Bibli je hodně moudrosti, po které jsem toužil. Například kniha Přísloví, Kazatel:"marnost nad marnost všechno je marnost..." a Sirachovec, dějepisné Skutky apoštolů nebo knihy Soudců a Královské, jistěže Evangelia o Životě Krista - nejjednodušší a nejkratší asi Markovo... Myslím, že i když nejste vyznavači Boha, příběhy z Bible Vám mohou osvětlit tolik obrazů a umění ... Kdo co brání člověku, aby se dozvěděl sám něco o tom, co je očím skryto, ale srdci známé?

0 0
možnosti
JC

Také k evangelistovi Markovi je třeba připomenout, že jeho matka měla v Jeruzalémě dům, kde se první křesťané scházeli k modlitbám. Viz Skutky 12,12.

0 0
možnosti
JC

Ještě bych tedy podotkl, že tvrzení o tom, že Jan Křtitel Ježíše Nazaretského neznal je velmi, velmi odvážné. Byli příbuzní. A Jan poznal Ježíše ještě v lůně své matky - viz Lukáš 1,41.

1 0
možnosti
Foto

Byli příbuzní. Janova matka  byla (snad) teta Ježíšovy matky...

1 0
možnosti
JC

V žádném evangeliu není jediná zmínka o tom, že  by snad Marie z Magdaly byla bývalou prostitutkou.

Marie z Magdaly byla nemocná a Ježíš ji uzdravil. Viz Marek 16,9; Lukáš 8,2.

Apokryfní evangelia jsou všechna mladší než kanonická evangelia, jsou dostupná v češtině a pokud se pamatuji, ani v nich nikde není zmínka o tom, že by snad Marie z Magdaly byla původně prostitutkou, natož aby v nich byla ta blbost o tom, že by snad měla být Ježíšovou manželkou. Kde se tyhle nesmysly mezi lidmi berou...

1 0
možnosti
Foto

Podle historiků byla, Maří z Magdaly k Ježíšovi velmi blízká. Byla to ona a Marie, kdo byl u kříže, na kterém byl Ježíš. Byla to ona a Marie, kdo sejmul Ježíše z kříže a byla to ona, kdo našel hrob Ježíše prázdný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik