Diskuse

Islám?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

S článkem lze polemizovat, ale zasloužíte karmu .

0 0
možnosti
JS

Bohužel, Váš článek je kompilátem faktů, polopravd i vyložených nesmyslů a tomu také odpovídá výsledek.

Můžete mně říci, jak mohl Jozue vyvraždit Jericho dvě stě let před příchodem Mojžíše, když Jozue byl nástupcem Mojžíše po Mojžíšově smrti?

Když hovoříte o "palestinských domorodcích" v době Soudců, tak zcela určitě je vhodnější používat pojem "kanaánských domorodců". Slovo "Palestina" v té době ještě neexistovalo.

Nový zákon byl sice kanonizován v čtvrtém století po Kristu, jenže v té době již byly všechny novozákonní knihy rozšířeny v mnoha tísících kopiích na třech kontinentech. Koncil jen potvrdil kánon toho, co už bylo mezi lidem spontánně rozšířeno. Pro řadu Vašich závěrů je slovo "zjednodušení" ještě hodně slabým pojmem. Prostě se to nepovedlo.

6 0
možnosti
MP

Já se přidávám a ještě bych si dovolila podotknout, že Pavel z Tarsu sice může být uznán, jako ten, kdo zřejmě z velké části koncipoval křesťanství, ale rozhodně NE jako nástroj k nějakému světskému "ovládání". Kdo četl listy apoštola Pavla, tak ví, že sice adresuje listy jednotlivým křesťanským obcím, ale jde v nich o osobní zodpovědnost jednotlivce za svoji spásu. Autor blogu se opět snaží podsouvat zakladatelům křesťanství snahu o nějakou světovládu. Už Kristus jasně řekl svým soudcům, že jeho království není z tohoto světa.

5 0
možnosti
MK

Bože , větší hloupost jsem v životě nečetl. Jako by Mohamed žil v jiné časové ose než jeho současníci a po něm i muslimové. Zajímavé, že tento model neplatí pro jiná později vzniklá náboženství. Takže ono to nebude jiným časoprostorem , ale učením, že?

5 0
možnosti
Foto

Jste na autora příliš přísný, větší hlouposti se i tu na blogu přece jen dají najít.

1 0
možnosti
JR

J49a62r62a 15R25a95n76k

12. 3. 2015 4:41

Dal jste si s tim slusnou praci, ctu Vas radeji, nez vsechny ostatni islamology:-)

1 0
možnosti
MK

To je jen Váš problém, Jaro, ale pak ráda čtete historické pokrouceniny. To už je lepší fantasty literatura.

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik