Diskuse

Diplomka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážení diskutéři, ve svém řlánku jsem pominul jeden aspekt, o nšmž jsem se domníval, že je jen okrajový. Vaše příspěvky mne upozornily, že je to právě naopak:

Otázka zní:

Jak to, že byly najednou ty případy opisování objeveny nyní a někým, kdo s těmi diplomkami neměl nikdy nic spoleřného?

S pozdravem Robert Brinda

1 0
možnosti

O30t22a 18K54i37n45c

26. 7. 2018 21:59

Pamatuji si, že první verzi mojí diplomové práce můj vedoucí shodil ze stolu s tím, že pouze popisuji stav a že mám provést konkrétní kritiku. Na moji námitku, že pokud budu kritický, tak se budu vystavovat nebezpečí trestního stíhání (bylo to v době reálného socialismu), odpověděl, že snad už nejsou padesátá léta. Nakonec jsem diplomku obhájil na výbornou, ale diplomka dostala razítko "tajné". O několik let později jsem citáty z mojí diplomové zprávy četl v důvodové zprávě o rozpuštění RVHP, takže jsem si řekl, že snaha nebyla marná a že to k něčemu prospělo.

0 0
možnosti

J11i45r30i 70D56v41o65r96a77k

26. 7. 2018 20:41

Nedokazi si predstavit, ze bych napsal napriklad o kralikach neco noveho, co by moje babicka uz davno nevedela... V

0 0
možnosti

I38v88o 13Ž48á47č89e10k

26. 7. 2018 15:37

Samozřejmě, že ten vedoucí na to nemusí přijít, stejně jako učitel ve škole žáky většinou nepřistihne při tom, že si napovídají, opisují nebo mají taháky. Byla by vlastně spíš náhoda, kdyby na to přišel. Rozhodně za to není zodpovědný.

2 1
možnosti

I18v17o 91Ž83á40č28e85k

26. 7. 2018 15:44

Ještě dodatek: já jsem svoji diplomku dopisoval ještě den před odevzdáním (jsem už takový) a můj vedoucí tu konečnou verzi vůbec nečetl.

0 0
možnosti

M87i76l91a24n 49K79e56s11l

26. 7. 2018 15:33

Jo,bejvávalo,bejvávalo.Maturitu jsem dělal před šedesátišesti a diplomku na VUT o pět let později.Kdybych v životě neopisoval tak bych maturitu ani diplomku nikdy nedělal.Tenkrát nebylo ostudou opisovat ,ale nechat se při tom nachytat.Proč asi.Na vysokou jsme tehdy dělali přijímací pohovory.U nich se snažili zjistit co umíme.Předpokládali,že ten kdo má maturitu se umí učit.Státnice měly část písemnou a ústní.To,co jsme napsali nebo narýsovali jsme museli před komisí složenou z profesorů z pražské,brněnské a bratislavské VŠ obhájit.Každému byl přidělen konsultant a recensent.Ti rovněž mluvili do hodnocení.Diplomové práce byly z oborů,ve kterých jsme po absolvování měli pracovat.Ne jako teď.Dáma,co měla být ministryní spravedlnosti napřed studovala na zemědělské universitě jak chovat králíky.Právnické vzdělání potom získala studiem na jakési bratislavské soukromé VŠ.Možná,že chtěla být chovatelkou králíku s právnickým vzděláním.Zdá se,že těch všelijakých škol je moc a fungují jen aby měl kde kdo nějaký titul.

5 0
možnosti

Myslím, že pokud nebudete aspirovat na ministra tak můžete být v klidu. Zatím. Já jsem ve své práci neopisoval, za to byla ale o nesmyslu a k ničemu.

0 0
možnosti

D67a67v41i53d 12H77o11f

26. 7. 2018 15:26

Pravda by to byla v případě, že by vedoucí práce měl k dispozici patřičný program na kontrolu plagiátů. Pochybuji, že by dokázal z hlavy zkontrolovat veškeré texty na světě, které se k danému tématu vyskytují. Není to počítač. Nás na škole už předem učili, jakým způsobem citovat. Za malou chybu v citacích nás vyhodili. Takže promiňte, ale toto je chyba studujícího, nikoliv vedoucího práce či oponenta.

1 0
možnosti

Vedoucí má vědět, co se v oboru udělalo a co teprve bude dělat diplomant. Aby ten diplomant neobjevoval už objevené

1 0
možnosti

A to má vedoucí diplomky mít schopnost odhalit každý podvod, konkrétně opsaný text? Nevím, možná to už dnes s těmi vyhledávači duplicitních textů jde, takže se to možná už běžně ověřuje, jestli někde neexistuje už stejný text, ale ještě před časem to prostě nešlo. Tak jak ohle měl vedoucí práce vědět, že je tam něco opsáno?

Přiznám se, já mám ve své diplomce, kterou jsem psal asi před 10 lety, taky dohromady asi dvě stránky textu opsané, jako to tuším měla ta ministryně, kterou odvolali. Texty jsem opsal z jiné diplomky, která se v jedné kapitole zabývala podobným tématem. Šlo o nějaké překlady pasáží knihy, která tehdy byla jen v angličtině, a mi se už nechtělo, přiznám se, předkládat ten text, protože to byl text poněkud specifický a můj překlad by mohl působit trochu směšně. Navíc jsem už tak s tím měl dost práce, učit se na státnice atd. Tak jsem ten překlad zkopíroval z jiné diplomky a necitoval, protože jsem samozřejmě nechtěl vypadat jako blb, že si beru překlad někoho jiného. Není mi ale jasné, jak by zrovna na toto měl vedoucí mé práce přijít, když neměl k dispozici ty textové vyhledávače a databáze diplomek...

1 0
možnosti
Foto

Málokterá diplomka bude objevná a naprosto originální a bazírovat na tom, že nejsou uvedeny všechny zdroje, ze kterých autor čerpal je hnidopišství. Vysokou školu chápu jako dlouhodobý test schopnosti vnímat a vnímané použít a diplomka to má potvrdit. Po příchodu do praxe se stejně každý pár let seznamuje s profesí, pro kterou se rozhodl a vysokoškolák by to měl zvládnout rychleji a hlouběji.

1 1
možnosti

D40a32v10i85d 69H75o27f

26. 7. 2018 15:29

hnidopišství to není. Je to chlubení se cizím peřím.

1 0
možnosti

Přesně, to bylo první co mne napadlo. Školitel, nebo vedoucí vede diplomanta, ten by měl mít přehled čím se doposud nikdo nezabýval a co by měl diplomant řešit a jak se s tím vypořádal hodnotí oponenti. Selhal školitel, student, oponenti a kolik je ještě takových případů a k čemu je vůbec taková škola? Tohle všechno platíme z našich daní

1 1
možnosti
Foto

A ve škole se běžně nenapovídá? A když to projde, dostanete jedničku. Neopisují se úkoly?

1 1
možnosti

O86t71a 25K60i50n75c

26. 7. 2018 22:00

Takže vlastně obhajujete podvádění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik