Bláboly předsedy lékařské komory.

Mám sedm lékkařů. Zdůrazňuji: jÁ MÁM sedm lékařů. Moji lékaři mne nemají. Což jim nijak nevadilo, když mi nejméně třikrát zachránili život. Byl jem na ultrazvuku a ještě jsem ani neměl odpojené čudlíky, a již jsem měl čtyřnásobný bypass. Jen tak mezi řečí jsem se zmínil, že se mi špatně dýchá. Vzápětí mi v nemosnici odčerpávali vodu na plících. Popovídali jsme si o mém klidovém režimu. (Olmoučané, deset kilometrů po Svatém Kopečku s patnácticentimetrovým Bürgerem v levé noze.) Po toim ppovídání mám implantovaný budík. Ještě jednou mám sedm lékařů.

Má obvodní lékařka je spíš přítelkyně než známá. Když k ní přijdu, semeleme naše rodiny, naše známé, jen tak mimochodem skončím někde v odborné ambulanci. Mám internistku, milou a hezkou ženskou, cudně se bavíme o literatuře. Má plícařka pečlivě počítá množství mých čvaňháků, které stále ještě kouřím zhruba šedesát roků. Mám další internistku v nemocnici, která mne soustavně přesvědčuje, že musím brát všech patnáct léků, které mi předepisuje. Samozřejmě mám v nemopcnici lékaře, který mi kontroluje budíka. Také mám urologa, který mi počítá neomluvené absemce jako záškoláčkovi. Navíc mám neurologa, který kontroluje, jestli mi městnanou krkavicí teče dost krve do mozku.

Najednou slyším pana předsedu lékařské komory, že chce dát lékařům možnost odmítnout pacienta. Uvědomuje si ten pán vůbec, jakýmrizikům chce léékaře vystavit? Řekl jsem, že mi mojij lékaři již třikrát zachránili život. Ani v jednom případeě jsem aani netušil, že mi jde o krk. Co by se stalo, kdybych již od lékaře ani nedošel domů? Nebyl by to důvod pro stíhání dotyčného lékaře pro zanedbání povinné péče?

Jak bych k tomu přišel já, jak moje rodina, kdybych kvůli lékařovu odmítnutí šel na krchov?

Jenom jsem naznačil vztahy mezi mnou a mými lékaři.Jsou to víc přátelé než známí, a doslova a do písmene o mne pečují, protože ovládám účtařinu, o medicině nemám ani potuchy. Mám se svých milých přátel najednou začít bát? Že bych měl mít strach, aby mne nevykopli z ordinace?

Je vůbec pan předseda lékařské komory praktikující lékař? Pokud ano, pamatuje si aspoň dvě tři slůvka z Hyppokratovy přísahy?

                                                                                           Antonín Robin

Autor: Robert Brinda | středa 10.9.2014 8:38 | karma článku: 14,74 | přečteno: 1233x
  • Další články autora

Robert Brinda

Vzpomínka na protistátní puč.

12.3.2020 v 8:26 | Karma: 4,89

Robert Brinda

17. listopad na Národní.

18.11.2019 v 11:38 | Karma: 34,31

Robert Brinda

Elon Musk na Marsu.

17.11.2019 v 11:26 | Karma: 8,24

Robert Brinda

Uže puskali Gavla?

12.11.2019 v 13:37 | Karma: 10,78