Bedřich Engels: Podíl práce na polidštění opice.

Bedřich Engels se mýlí. Opice jsou příliš inteligentní na to, aby se polidšťovaly. Natož pak ještě ke všemu prací. Nejen opice. Je pravděpodobné, že nás delfíni považují za své hračky, a také s námi jako s hračkami jednají. Velryby zpívají, a jejich zpěv říká: "Já jsem já, a jsem zde." A velryby, které to slyší, vědí, že ona je ona, a že je tam, kde je.

Ten odstavec měl naznačit, že zvířata, dejme tomu žížalou počínaje a člověkem konče, mají mozek a stejně jako člověk jej používají. Zcela prokazatelně zvířeci matky učí svá mláďata, jak přežít, musí s nimi tedy nějak komunikovat. A nemusí to být zrovna řeč, složená ze souhlásek a samohlásek. 

Přiznejme si, že nevíme prakticky nic o dinosaurech s výjimkou toho, že jejich zkázu způsobil yukatánský asteroid. Jsou zde však náznaky, že dinosauří samice svěřily svá vejce slunci, a tím jejich starost o mláďata končila. Takže asi to nebylo tak, že asteroid dopadl na zem ve čtvrtek, a v pátek bylo po dinosaurech. Jejich vyhynutí mohlo klidně trvat milion let a mohlo být způsobeno jejich neschopností se přízpůsobit změněným podmínkám. Pokud to byl ten asteroid, jak to, že vyhynuli i mořští dinosauři? Jak to, že vyhynuli, když nevyhynuli žrtaloci, ačkoliv prosperovali již přžed čtyřmi sty miliony let? Na příklad takový karcharodon má údajně potomky v bílých žralocích, nehledě k tomu, že některé ne úplně fantastkní zprávy naznačují, že se s tou padesátimetrovou obludou lze setkat i dnes?

Když na to přijde, přiznejme si, že vlastně neexistujeme, že jsme pouze shluk jednobuněčných organizmů, které se pro snadnější přežití spojily a specilizovaly k specifickým účelům, na příklad k dýchání, koukání, polykání.

Ani to neudělaly dobrovolně, donutila je k tomu všemocná DNA v zájmu své sebezáchovy. A život věčný dej nám, pane, což se ani té DNA nepovedlo, i když na rozdíl od nás přežívá i tisíce roků. Nejstarší zachované náznaky života jsou odhadem staré tři a půl miliardy let a měly by to být pozůstatky sinic nebo bakterií ve stromatolitech, takže prvním životem na zemi by měla být rostlina, živící se fotosyntsyntézou, a produktem jejího metabolizmu by měla být současná atmosféra.

Bohužel, ani stromatolity nic neříkají o tom, jak vlastně život na zemi vznikl, takže může stále v poklidu vegetovat teorie o panspermii, což otázku neřeší, pouze záhadu života přesouvá někam...Někam, o čemž nedokážeme říci, kde to "někam" je.

                                                                                  Antonín Robin

Autor: Robert Brinda | pondělí 31.3.2014 10:48 | karma článku: 7,77 | přečteno: 793x
  • Další články autora

Robert Brinda

Vzpomínka na protistátní puč.

12.3.2020 v 8:26 | Karma: 4,89

Robert Brinda

17. listopad na Národní.

18.11.2019 v 11:38 | Karma: 34,31

Robert Brinda

Elon Musk na Marsu.

17.11.2019 v 11:26 | Karma: 8,24

Robert Brinda

Uže puskali Gavla?

12.11.2019 v 13:37 | Karma: 10,78