Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J53a25n 40R20á46ž

9. 2. 2022 19:27

Dnes se trh s byty zbavuje naivních idealistů, kteří žijí v přesvědčení, že bydlet ve vlastním je výhra a těch, kteří si myslí, že jen developeři jsou od toho, aby stavěli byty.

Poznámka k neinformovaným: Developer shrábne min. 30% z prodejní ceny bytu.

Trh směřuje spíše k investorům, jejichž úvaha je zaměřena na dlouhodobé zisky z nájmů, nikoliv k okamžitému zisku z prodeje bytů. To je nastupujiící trend. Bytů bude v blízké budoucnosti dost, ale převážně budou sloužit jako nájemní.

0 0
možnosti
Foto

Tak oni už se nájemní byty začínají stavět, což je dobře... když tady bude solidní trh s nájemním bydlením, tak není potřeba kupovat byt... Ale když vezmete cenu nového bytu v Praze nebo Brně a čistý výnos z nájemného, tak to není nic moc....

0 0
možnosti
MK

Počet bytů je závislý na rozloze pozemků a ta zase na rozloze státu. Což je konstanta, která se v čase nemění.

Množství peněz v oběhu naopak v čase trvale roste a z toho logicky plyne, že ceny bytů musí růst také. Nevidím nic, co by tento trend mělo zvrátit.

0 0
možnosti
Foto

Můžete stavět do výšky

0 0
možnosti
ZZ

Zbrzdím vaše nadšení.

To se tvrdí už 30 let, že trh s byty je přehřátý - a krize tohoto trhu je stále v nedohlednu.

1 0
možnosti
BV

Na obdobnou nafouknutou bublinu s nemovitostmi dojel v USA Westinghouse, který v tom prodělal i kalhoty (údajně cca 12 miliard dolarů) a z původně slavné a velké firmy zůstala jen značka.

To co by nám mělo dodat jadernou elektrárnu už nemá s tím původním Westinghausem kromě jména nic společného.

0 0
možnosti
HH

Něco se asi změní, ale levnější to nebude...

Trochu mi zo připomíná ty výlevy z Rudého práva či CST jak západ je již na hranici propasti...jen už nikdo neříkal, že tam je pro to, že se kouká, jak hluboko východ klesl...

0 0
možnosti
Foto

Já ten fór znám trochu jinak. "Pročpak prý někdy v roce 1988 státy západní Evropy stály na okraji propasti?? No, přece proto, aby na nás lépe viděly!!"

1 0
možnosti
TB

Tak ono to začalo psát blogy. A dokonce výjimečně bez keců o "příjmové nerovnosti" a nutnosti "zdanit majitele", jakými je to populární především v diskuzích.

0 0
možnosti
Foto

Podobné zvěsti čtu posledních více než 10 let.

Dáte mi vědět, až tomu letadlo to palivo dojde?

0 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 17,71
  • Průměrná čtenost 1757x
Zajímám se o dění okolo sebe a snažím si utvářet svůj vlastní názor. Moje myšlení se časem vyvíjí stejně jako můj pohled na většinu věcí.

Seznam rubrik