Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta vyhláška by měla nejspíš cílit na lidi, kteří nemají na posezení v restauraci a tak si koupí láhev levného alkoholu a vymlasknou ji někdě v parku na lavičce. Nebo na skupinky lidí, kteří sedí na náplavce a nechávají mezi sebou kolovat láhve vodky s cílem co nejdříve se "zpráskat". Je to všechno dost nekulturní konzumace alkoholu, a asi by se to nemělo podporovat. Policie by měla rozlišovat, kdy jde o nepřístojné chování, a něco řešit domluvou a něco pokutou. Pochopitelně tím ale nevyřeší výtržnictví osob, které se vracejí z hospod a barů, kde konzumovali alkohol naprosto spořádaně.:-)

1 0
možnosti
PJ

a) ten váš konstrukt, že vyhláška měla cílit na lidi, co nemají na posezení v restauraci a dají si pivko někde na lavičce a že je to nekulturní chování, které by se nemělo podporovat je dost úlet tedy... pokud si někdo dá na lavičce plechovku a chová se slušně, tak do toho nikomu nic není, ani tomu, komu to přijde nekulturní či co... a podle vás, asi když se někdo ožere jako čuně na zahrádce v restauraci a řve tam, tak to je asi kulturní konzumace či co...

b) vyhláška byla určena jako nástroj proti výtržníkům a ta konzumace alkoholu byla taková berlička pro policii, který prý bude využívána jenom proti těm výtržníkům... ale jak vidíme, policajt vypíše bloček komukokoliv koho vidí, dostane od šéfa pochvalu a člověk s tím nic neudělá, protože to dostal přeci "právem"... tady je vidět, jak je nebezpečné spoléhat u institucí na "zdravý rozum" a dávat jim takové pravomoci...

1 0
možnosti
Foto

Popisovaná situace jest názorným příkladem, jak "není dobré být v nesprávný čas na nesprávném místě". Možná na jiném místě Prahy s jiným složením hlídky strážců zákona by stejná situace dopadla zásadně jinak.!!

0 0
možnosti
Foto

takže chyba byla v těch lidech, že měli smůlu na strážníka blbce, nebo co jest pointou vašeho příspěvku??

1 0
možnosti
TB

Neprokecl jste se v diskuzi náhodou už mnohokrát, že v Praze nežijete? Tak co vás zajímá, že chudáci bezdomovci nemohou chlastat na zastávce?

0 4
možnosti
Foto

I93v85o 30C61i67l15i76c70h

6. 8. 2022 21:49

Já bydlím v Jablonci i v Praze a v obou městech tahle vyhláška je. Myslím si, že je to lepší než vůbec nic i když samozřejmě záleží nejvíc na tom, jak k tomu přistupují místní měšťáci a s tím osobní zkušenost opravdu nemám.

0 1
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1692x
Zajímám se o dění okolo sebe a snažím si utvářet svůj vlastní názor. Moje myšlení se časem vyvíjí stejně jako můj pohled na většinu věcí.

Seznam rubrik