Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Jak by vlastně fungovali oni hypotetičtí policejní provokatéři? Pochybuji, že by nějak hnuli s demonstrací, kde se jenom zpívá Náměšť.

0 0
možnosti
MS

Hezký článek. Ten výrok lékaře sedí.

0 0
možnosti
JT

J96i75ř76í 88T94u27r77y64n51a

19. 10. 2020 19:26

Sledoval jsem tuto demonstraci a překvapila mě policejní brutalita skoro srovnatelná s brutalitou hochů z pohotovostního pluku SNB 17.11. 1989 na Národní třídě.

Policejní mlátičky pracovali na 100%. Připadalo mi to jako by to napadání těžkooděnců bylo záměrně vyprovokované provokatéry , aby mohla policie zasáhnout a ukázat lidem sílu a moc státního aparátu.

Psali v tisku asi o 20 zraněných policistech ,ale kolik bylo zraněných demonstrantů o tom bylo ticho po pěšině. Byl tam jeden demonstrant útočící holýma rukama na těžkooděnce .Dostal jí pendrekem a šel k zemi jako prase po první ráně .Ležel tam bezvládně tak 7 minut než ho policajti odtáhli kdoví kam.

Je mi z toho smutno když vidím , že státní moc používá stejné praktiky s demonstrací síly k zastrašování lidí jako před rokem 1989.

2 1
možnosti
Foto

Není nic horšího, než terorista s holýma rukama, ale bez roušky. Svět demokratických států se fašizuje a tím jak stát ubírá lidem jejich svobody, musí zákonitě posilovat policejní sbory a protože práce policie není příliš eticky ceněná, berou tam ty, kteří preferují mít moc nad druhými lidmi nad tou etikou. Když máte chuť praštit si jen tak do nějakého člověka, který vám nic neudělal, bez toho, že byste nesl nějaké následky, je třeba jít k policii. Sice je tu malá šance, že vás po nějaké době za to budou vyšetřovat, ale to riziko je dnes opravdu velmi malé.

Jestli si někdo bláhově myslí, že vládní moc se opírá o souhlas lidí vyjádřený v demokratických volbách, měl by se pořádně podívat na každý policejní zásah proti pokojným demonstrantům, aby pochopil o co je ta moc opřena.

2 0
možnosti
Foto

Svoboda vyjadřování myšlenek, jejich kritické posouzení a konstruktivní dialog nad nimi je základem fungující demokracie.

Zdroj: https://robertkrejci.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=759263

to máte pod svým profilem, tak se toho držte a nechte i ostatní aby se svobodně vyjádřili. To, že se vám to nelíbí je mi úplne jedno.

3 0
možnosti
Foto

...ale nebudu se vyjadřovat na úkor druhých, abych tak ohrožoval jejich zdraví a životy. Kdyby se se kterýkoliv z těch lidí, co byli na náměstí, chtěl sejít a slušně diskutovat, nemám s tím problém. To, co tam dotyční předvedli, nebylo ani svobodné vyjádření bez ohrožení jiných, ani kritické posouzení situace, a už vůbec neměli v úmyslu vést konstruktivní dialog. To je to, o čem se snažím mluvit - samotná práva a svobody bez odpovědnosti jsou pro demokracii pohromou.

1 0
možnosti
Foto

Vždy si bude určitá skupina lidí vážit víc své svobody a když bude mít tu možnost vyjádřit to tak aby to viděli i ti ostatní, tak to ta skupina udělá. Pak tu jsou příznivci a odpůrci této skupiny. Příznivci si také myslí, že svoboda je důležitá, ale z nějakých jiných důvodů se protestů nezúčastňují no a pak je tu skupina, která bude podléhat názorům plynoucích z vládnoucí autority a tato skupina bude nalézat tisíce důvodů, proč se ti demonstranti mýlí a budou tlačit na vládu, aby přijala taková nařízení, nebo zákony, aby se již nikdo nemohl mýlit.

Tak to vždy bylo a tak to vždy bude, dokud budeme žít v nějakém donucovacím systému.

3 1
možnosti
PT

P67e20t39r 11T45o25m56e60k

19. 10. 2020 22:26

A vždycky tady bude určitá skupina, do které vy patříte. Skupina, která své zájmy staví výš než životy ostatních. Je to skupiny odporných, sobeckých individuí. Styď se.

0 1
možnosti
JZ

J88a62n 38Z92i31e54g91l63e18r

19. 10. 2020 16:52

Zasloužená karma R^:-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
PC

P. autore,

jste úplně mimo - o demokracii nevíte nic. Jinak byste tu nemohl psát takové nesmysly, jakože základem demokracie není právo a svoboda, proboha!8-oRv

A co se týká odpovědnosti člověka, ta by měla být naplňována VŽDY, nezávisle na režimu, ale na svědomí každého z nás.

Co to znamená naplňovat zákon, to už jsme měli možnost nejednou poznat, mnozí na vlastní kůži. Totalitni společnosti mají také své zákony, takže byste musel schvalovat i jejich praktiky, které jste možná nezažil, ale snad o nich něco víte.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že trochu překrucujete, co jsem napsal. O demokracii toho vím dost, přinejmenším mám dost načteno a dovolím si říct, že to mám v hlavě srovnané.

Základem demokracie je právo a svoboda - to vám podepíšu bez váhání. Ale to přeci není ani zdaleka všechno, demokracie má těch základů, na kterých je postavena, více. Ale pokud základním kamenem, na kterém se začne stavět, nebude odpovědnost, nemá šanci na přežití a dříve nebo později se zhroutí. Svoboda je to, co nám demokracie dává, ale na absolutní svobodě demokracii nepostavíte.

Tady se naopak mýlíte vy - spousta režimů odpovědnost ve větším či menším měřítku nevyžaduje. Kde byla odpovědnost egyptských faraonů, římských císařů, feudální šlechty nebo čelních představitelů komunistické strany? Demokracie jako jediná forma vlády vyžaduje a potřebuje jak zákonnou, tak morální odpovědnost každého jednotlivce.

S tím naplňováním zákona nevím, co máte na mysli, o ničem takovém jsem se nezmiňoval.

2 0
možnosti
JK

Jestli policie zasáhla v rámci zákona pak dobře. Jestli máte osobní názor na demonstranty jejich pohnutky a způsob vyjádření pak jste ho svobodně vyjádřil, ale pozor úplně scestně si představujete demokracii. Základem demokracie jsou osobní svobody a to bez debat. Odpovědnost je vždy vůči někomu a to je základ totality. Pokud nedříve musíš odpovědně splnit povinnosti aby ti někdo povolil svobody, pak jsi v totalitě až po uši. Možná by stačilo přečíst si Listinu základních práv a svobod. https://www.psp.cz/docs/laws/listina.html

Takže vážený pane je jejich (a každého) nezadatelným právem brát se o své svobody všemi zákonnými prostředky a v této zatím demokratické zemi lze svobodně říci svůj názor a lze se svobodně shromažďovat.

Vezměte svůj rozum do hrsti a zkoumejte, proč zde svobodně můžete psát se svou svobodou slova a nemusíte předložit článek demonstrantům aby potvrdili, že je dost zodpovědné ho zveřejnit.

2 5
možnosti
Foto

Ano, zákonnými prostředky. A odpovědnost není základ totality, ale součást demokracie.

4 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1943x
Demokracii je nejen nutné bránit, ale také si uvědomovat její nedostatky a hranice. Naší morální povinností je její neustále vyvažování a ochrana proti těm, kteří ji chtějí pod falešnou záminkou její ochrany zničit.

Seznam rubrik