Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

7. 6. 2011 8:05
Pokud vím

Tak ty cizí soudy český majetek zatím neprodávají, pouze zabavují. O tom jestli se smí prodat a peníze dát Diag Human budou ty soudy ještě rozhodovat a to dlouho a dlouho a určitě dají české straně možnost prokázat že se skutečně odvolala, rozhodčí řízení pokračuje, tudíž požadavek Diag Human na zabavení a exekuce je neoprávněný. A nebo že náš stát má nejen hloupé politiky ale i hloupé právníky a odvolání bylo neplatné.I tak ovšem dají soudy přednost dohodě obou stran, tudíž že ČR zaplatí Diag Human vysouzenou částku a zabavená díla se mu vrátí..

Do doby než soudy takto rozhodnou se nic jiného než štěkat na Měsíc a sbírat politické body silnými gesty, dělat nedá.

0 0
možnosti
RK

Bobstajn

7. 6. 2011 16:57
Re: Pokud vím

Já se ani tak nezabýval současným stavem a budoucím vývojem, šlo mi zejména o podivnou (ne)činnost během oněch 16 let, kdy se tato kauza vyvíjela. A právníci hloupí nejsou, jen umí těžit právě z hlouposti politiků.

0 0
možnosti
S

snaduzdost

6. 6. 2011 22:20
Český politik jako hloupý Honza

Tomu nerozumím. Jediný, kdo mi tak připadá je ten Kalvoda, který jako politik  podělal co mohl, a jako soukromá osoba si zřejmě přijde i na miliardy. I to zavání. A ti čeští švejci nic. 

0 0
možnosti
RK

Bobstajn

6. 6. 2011 23:16
Re: Český politik jako hloupý Honza

Jedná se mi o přístup našich politiků k této kauze. 16 let se všichni tvářili, že se jich to buď netýká,nebo že si jsou jistí svou pravdou. Všichni jenom přihlíželi, jak se celý proces blíží k neodvratnému konci a teď se najednou diví, když soudy rozhodují tak, jak vidíme v Rakousku nebo Francii. A pan Kalvoda je jen zářným příkladem toho, jak se na české hlouposti dá vydělávat...

0 0
možnosti
LC

jáša

6. 6. 2011 21:53
Rád bych se dočkal chvíle,

kdy viníci budou vyjmenování, stanoven rozsah jejích zavinění a podle toho stanoven trest , který bude také nastoupen. Konce jejich možného trestu se nemám šanci dožit , vzhledem k věku a zdravotnímu stavu. Co řikáte , je to pěkná představa.?

0 0
možnosti
RK

Bobstajn

7. 6. 2011 0:03
Re: Rád bych se dočkal chvíle,

Vyníci jsou bezpochyby známi (alespoň většina) a míra jejich zavinění je také vesměs známa. Bohužel pro oficiální potrestání v naší zemi není dostatečná vůle. Zřejmě by se při vyšetřování odhalilo příliž mnoho kostlivců ve skříni...

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

6. 6. 2011 21:30
Připočtěte k tomu "mimořádně schopné" právníky

Za první "mimořádně schopné" české právníky, kteří, jak se zdá, projedou za český stát kdejaký spor...

Za druhé úžasné právníky, kteří byli předtím vysokými ústavními činiteli, členy vlády, a tak podobně, kteří se za pár let objeví jako zástupci kauz vedených proti českému státu. V civilizovaných zemích je to naopak: nejeden významný politik, který skončil s funkcemi, pracuje ve službách státu a hájí jeho zájmy jinak, v různých neformálních diplomatických funkcích. Vyplývá z toho, že nejsme zrovna moc civilizovanou zemí, ale spíše "Divokým Východem".

Za třetí, za takzvané "chyby" které učinil ten či onen politik a které v důsledku vedly k arbitrážím proti českému státu, musí nést osobní zodpovědnost ten dotčený, který to zavinil. Třeba až po zabavení majetku. A stát musí ukázat, že si umí své věci hájit, aby se vytvářel precedent, co jsme jako společnost ochotní tolerovat a co je absolutně netolerovatelné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1943x
Demokracii je nejen nutné bránit, ale také si uvědomovat její nedostatky a hranice. Naší morální povinností je její neustále vyvažování a ochrana proti těm, kteří ji chtějí pod falešnou záminkou její ochrany zničit.

Seznam rubrik