Diskuse

Bitva o Taiwan

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J53a83n 32D10o27u19š48e71k

15. 9. 2020 9:26

Co kristovanoho máte všichni s tím rozdělováním. Obyčejně ti kteří se tímto ohánějí jsou v takovém stavu, že se ani nedokáží bavit se sousedem jiného názoru. Mě nikdo s nikým nerozdělil a bavím se rozumně s každým kdo o to stojí. Nebaví mě neustále řeči jak nás rozděluje Zeman, Babiš, cesta na Taiwan atd... Stejně na konci stojí obyčejný člověk jako já nebo vy, jehož povinností je vést diskusi a ne svádět na toho, na toho a na tamtoho. To dělají děti.

3 0
možnosti

Takže z vašeho článku jsem pochopil, že jste příznivcem opozice a opovrhujete presidentem. Bavit se o Taiwanu s váma nemá smysl, jelikož vám jde o to, KDO co řekl a udělal, než o to, CO kdo řekl a udělal.

1 2
možnosti
Foto

Nenazval bych se příznivcem opozice, každopádně nejsem příznivcem současné vlády, ale to snad každý rozumný člověk. Prezidentem neopovrhuji, dílem je mi ho líto, dílem se za něj stydím, ale to snad také každý slušný člověk. Myslím, že z článku jasně vyplývá, o co mi jde...

2 1
možnosti
Foto

Rezoluce OSN, stejně jako mezinárodní diplomatická linie ČR, a vůbec žádný jiný zákon na světě - od městských vyhlášek po ústavy - není dogmatem na věčné časy, ani slovem božím.

Zdroj: https://robertkrejci.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=757044

Ano,. ale i v praxi je to řešeno tak, že rezoluce ÖSN může být zrušena jen rezolucí OSN, zákon zákonem, vyhláška vyhláškou, ústava ústavou.

1 1
možnosti
Foto

To nepopírám, jde mi o to prvotní myšlenkové zpochybnění, vůbec o tu možnost zákon změnit, což podle mnohých ani není přípustné...

1 0
možnosti

Hezky napsáno, ale pan Vystrčil by udělal lépe, kdyby seděl doma a pracoval na uznání Taiwanu.

Jak může oficiální zastupitel republiky oficiálně navštívit jinou republiku, kterou oficiálně neuznává? Pakliže Česká republika uzná Taiwan jako svobodnou samostatnou republiku (zatím to udělalo 17 států a ani jeden z EU), pak nebude oficiální návštěva vypadat jako když přijde pitomec, který se doma nezeptal. Ostatně demokratické státy, které tuto cestu podpořily, Taiwan také neuznávají jako svobodnou republiku. Hlavně že pokrytecky tleskají.

8 4
možnosti
Foto

Ta Vaše otázka tu absurditu sama odkrývá. Stejně bych se mohl ptát: Jak mohou občané Taiwanu cestovat s taiwanským pasem? Prostě proto, že všichni s Taiwanem jako se svobodným státem jednají, jen chybí to razítko z OSN. Ale on ten štempl má hodně důležitý symbolický význam. S tím pokryteckým tleskáním souhlasím, ale to si musí do svědomí sáhnout ti, co tleskají. Jen mi přijde divné odsuzovat někoho, koho už tleskt nebaví a chce něco udělat. Celá ta bouře kolem neukazuje pana Vystrčila jako pitomce, co se nezeptal, ale poukazuje právě na absurditu celého toho systému jedné Číny..

4 1
možnosti

Jen tak pro informaci: těžko bych hledal další téma, které je mi víc "fuk" než ta, jak říkáte, "Bitva o Taiwan". A myslím, že takových je nás hodně:-).

1 3
možnosti
Foto

Nicméně čas na přečtení, nebo alespoň na tuto reakci, jste si našel ;-) Jinak je mi jasné, že je spousta lidí, kterým je to fuk. Nejspíše velká většina. A právě díky takovým jsme tu měli 40 let komunismu, nebo si stále volíme neschopné vlády. Kvůli mlčící většině, které je to fuk...

5 4
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1943x
Demokracii je nejen nutné bránit, ale také si uvědomovat její nedostatky a hranice. Naší morální povinností je její neustále vyvažování a ochrana proti těm, kteří ji chtějí pod falešnou záminkou její ochrany zničit.

Seznam rubrik