Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

14. 6. 2011 12:13
Babybox je fajn myslenka

Ale umistit ho do prostredka nemocnicniho arealu na misto viditelne ze vsech stran snad na kilometr jako je tomu treba v Decine, to vyzadovalo hodne tupou hlavu...

0 0
možnosti
LS

Lenka S.

14. 6. 2011 11:22
....

Vždy lepší dítě v babyboxu než v popelnici, v křoví, nebo zahrabané na záhoně...

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

14. 6. 2011 10:20
Považuji...

....Babyboxy za velmi dobrý nápad, ale nelíbí se mi, že to, že má někdo na ně jiný názor, nebo je přímo jejich odpůrcem považujete za typicky české. Zastánci a odpůrci nějakého vynálezu, myšlenky, atd. existují dozajista i v jiných zemích.

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

14. 6. 2011 10:56
Re: Považuji...

Nevim, jestli jde o chovani typicky ceske, ale dozajista typicky urednicke. Podlwe mne existuji mnohdy diskuze, kdy jedna strana taha za hodne kratky konec, jako napriklad tato o babyboxech. Dalsi priklady radeji nechtejte, byly by jeste morbidnejsi.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

14. 6. 2011 9:39
Karma!

Plně s Vámi souhlasím, napsal jste to báječně! R^ Právo dítěte na život je prostě nadřazeno právu znát své biologické rodiče. Co by měly říkat děti ze zkumavky, kde je dárcem spermatu někdo jim neznámý? To už se nějak neřeší, ale baby boxy by kvůli tomu nejradši zrušili. :-P

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 6. 2011 7:21
bohužel

Bohužel, trocha pravidel a zákonných opatření by neškodila. Nikdo nezpochybňuje zoufalství ženy, která nechtěně otěhotněla a nedokáže si se svým okolím vy komunikovat  potřebnou péči a budoucí život se svým dítětem (neřkuli dokonce s otcem dítěte). A že v se v takovém postavení, ihned po utajeném porodu svého dítěte zbaví.Tady je babybox nutným prostředkem, sloužící k elimiminární záchraně nového života.

Jenže, cokoliv nadto už funkci a význam babyboxů diskredituje.Těžko lze zdůvodnit využití babyboxů, kdy se matka už většího dítěte, dávno přivezeného z porodnice, rozhodne,pod vlivem sebe-tíživější situace,že už to dítě nechce, starat se o něj nebude a že ho šoupne do babyboxu ať se starají jiní. A už vůbec nelze tolerovat už proběhlé případy, když si matka dítě do babyboxu jen  "odloží" na hlídání,když jde třeba do hospody, aby si pro ně, za nadšení davů a někdy i slušné finanční podpory, zase přišla.

0 0
možnosti
L

lesicatko

14. 6. 2011 0:11
Perfektný článok

Dobre napísané, spochybniť baby boxy poukazaním na pravo dieťaťa na jeho identitu a informáciu o biologických rodičoch je fakt absolútny cynizmus.

V SR je nazov "hniezda záchrany" a ešte som sa nestretol v SR s akoukoľvek snahou ich spochybniť, možno preto, že všetky deti z hniezd zachrany sú skutočne zachranené - nie sú v decakoch, ale žijú v roznych typoch nahradných rodín alebo sa dostali späť do biologickej rodiny po tom, čo sa tam vyriešili akútne problémy.

Aké prava by tie deti nmali, ak by nežili, alebo ak by boli kdesi v katastrofalnych podmienkach brané ako príťaž ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1943x
Demokracii je nejen nutné bránit, ale také si uvědomovat její nedostatky a hranice. Naší morální povinností je její neustále vyvažování a ochrana proti těm, kteří ji chtějí pod falešnou záminkou její ochrany zničit.

Seznam rubrik