Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

Jedeme v pravém pruhu a dojíždíme auto, které jede v prostředním nebo levém pruhu. Pokud nezpomalíme a v tom našemu pruhu se dostaneme před úroveň auta jedoucího v jiném pruhu, předjeli jsme zprava a jsme v tom nejlepším případě půl roku “bez řidičáku”. V době nouzového stavu spíš rok.

Zdroj: https://robertkotal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=763384

Opravdu?

V obci na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv jízdního pruhu; přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu.

Neboli to co jste napsal by platilo v případě, že by jste jel ve stejném pruhu jako dotyčné vozidlo a poté ho předjel zprava. Pokud jedete celou dobu v pravém pruhu, můžete ho s naprostým klidem v tom pruhu "předjet", neboť to nebude považováno za předjíždění. Na vás by se v tu chvíli vztahovala právě část věty "přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu."

3 0
možnosti
Foto

A proč citujete odst.2 paragrafu 12 o jízdě v obci když článek je o jízdě mimo obec? Mimo obec platí odst.3 a tam se za předjíždění nepovažuje souběžná jízda čili zjednodušeně řečeno když ve všech pruzích můžete jet jen tak rychle jako vozidla před vámi.

1 0
možnosti
BH

Z druhé strany jsou zas takový střihači co se při volnějším provozu předváděj na D1 na Prahu a z přidaného pruhu pro pomalá vozidla přejížděj 130km/h až do levého a zpět. Samozřejmě neřešej, že je v jednom místě pro tento pruh 80 páč je tam napojení...

0 0
možnosti
Foto

Jen bych dodal - nejen na Pražském okruhu.

5 0
možnosti
IV

Takže se máme držet za náklaďáky v pravém pruhu?

0 5
možnosti
Foto

Proč proboha? Když jste rychlejší tak prostředním nebo levým prostě předjíždíte, jde jen o to vrátit se do mezery v pravém pruhu když tam jsou podmínky pro dodržení bezpečné vzdálenosti mezi vozidly.

3 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 11,09
  • Průměrná čtenost 1306x
Zakladatel Dopravní akademie a.s., propagátor defenzivního způsobu jízdy a autor publikací pro žáky i učitele autoškol.

Seznam rubrik