Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nebuďte přece tak naivní. To jste si nevšimli, že cca 10 let už se nemluví o zvýšení bezpečnosti na silnicích ale pouze o tom, kolik se investovalo do kamerových systémů a kolik se očekává ve výběru peněz? Že největší problém před lety byl -  že měšťáci nesměli sami měřit a tak se nevybralo dost peněz???

0 0
možnosti
TD

Ano. Je tragikomické, jak mají média ve svém svatém "protipirátském" tažení plná ústa "výmluvy na osobu blízkou" aniž by se obtěžovali hlubšími úvahami nad tím, že se jedná o ústavou dané právo, které dost dobře "zrušit" nejde.

Správní delikt, o kterém píšete a pro který již zlidověl termín SPRDEL, je také pěkný příklad účelového ohýbání práva, které se nakonec ukázalo být především dalším zabijákem už tak problematického bodového systému. Stát zde dosáhl toho, o co mu šlo - vybrat od lidí za přestupky co nejvíc peněz, ať už se viníka podaří určit nebo ne. Úředníci se nyní prakticky nepokoušejí po nějakém viníkovi vůbec pátrat - to je zdlouhavé, SPRDEL je procesně mnohem jednodušší a má vyšší "výtěžnost".

Nějaká bezpečnost se tak ukázala být pro stát až druhořadá - za SPRDEL se body neudělují, takže skuteční piráti mohou nyní klidně pirátit, a to dlouhodobě, protože mají jistotu, že v nejhorším případě vyváznou s celkem symbolickou pokutou.

1 0
možnosti
Foto

Rozumím li tomu správně, tak pokud půjčím své auto synovi, ten s ním spáchá přestupek a já odepřu sdělit, kdo auto řídil, tak sice zaplatím pokutu, ale vše se obejde bez bodů?

0 0
možnosti
TD

Ano, rozumíte tomu správně. Jsou to vlastně takové moderní odpustky.

3 0
možnosti