Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU

A ještě malá poznámka. Ústavou definovaná "zdravotní péče zadarmo" je znemožněním skutečné reformy zdravotnictví. 

Smlouvu s pojišťovnou by měl mít pacient na optimální zdravotní péči. Místo toho je donucen uzavírat smlouvu s pojišťovnami ošetřující lékař, který je donucen uzavírat smlouvu na omezování zdravotní péče.

Osobně odpovědný za proplacení zdravotní péče musí být pacient. To je klíč ke skutečné reformě zdravotnictví! 

Současný stav financování zdravotnictví cestou veřejnoprávního pseudopojištění s praktickým vyřazením pacienta i lékaře z možnosti ovlivnění systému je cestou k nedostupnosti kvalitní zdravotní péče! Tím se sociální evropský systém stane systémem asociálním, protože bude problémem především pro chudé, kteří nebudou mít na protekci a korupci!

0 0
možnosti

Trochu absurdní, pane doktore, když žádáte rozhodnutí Ústavního soudu ve prospěch VZP, protože by to bylo příliš drahé a tím ztrátové pro české občany...

0 0
možnosti
MS

Méně je někdy více. Kdybyste hned v úvodu článku přesně a stručně popsal, o co v kauze vlastně jde, a nezahrnul čtenáře paragrafy, bylo by to možná prospěšnější.

3 1
možnosti
JT

Co jje na tom absurdniho ? Cizinka zkousi, jestli se ji podari legalne podojit stat. To neni nic absurdniho, ale vcelku rozumny, byt ne zcela ferovy ci moralni, postoj. Jeji advokat to dela pro penize, zivi se tim. Ten ma sve jiste. Ani z jeho strany to neni nic absurdniho. No a soud se tim zabyva, protoze mu to uklada zakon. Taky nic absurdniho. Absurdni by mohlo byt az jeho rozhodnuti.

3 0
možnosti
Foto

Pokud jde o to, kdo u nás koho dojí, tak bych spíš viděl, že VZP své pojištěnce.

1 0
možnosti
MK

Nejvíce se mi líbí citace

"Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon."

Tak já mám něco "zadarmo", ačkoliv si to (formou pojistného) předplácím.  Osobně říkám, že co u nás zákon, to legislativní zmetek. Předchozí citát je tomu důkazem a   takovéto logické "anakoluty" jsou prakticky ve všech zákonech.

Osobně si myslím, že  je současná "solidární" forma  zdravotní, ale i sociální daně, má platit jen a jen pro občany ČR, protože se na tvorbě finančních zdrojů musíme podílet od narození až do smrti a ne jen po omezenou dobu pobytu v ČR

0 0
možnosti
MS

Jistě ale uznáte, že si nepředplácíte například nákladnou operaci, nebo medikamenózní léčbu v hodnotě miliónů korun. Ale taky na ně máte nárok.

2 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 918x
Předseda představenstva Pojišťovny VZP; v oboru působí od roku 1996, kdy se podílel na vzniku a řízení soukromého zdravotního pojištění v rámci mateřské Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky. Je předsedou pracovní skupiny České asociace pojišťoven pro cizince. Vystudoval mezinárodní vztahy, pojištění a zajištění v zahraničí.