Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Já bych se spíše přimlouval za zavedení tzv. "nadstandardů". Je to podle mne výhodnější, než si preventivně připlácet za něco, co třeba vůbec nevyužiji. Když budu chtít kvalitnější materiál, než jaký bych dostal přes zdravotní pojišťovnu (např. při náhradách kloubů) a budu na to mít našetřeno, proč bych neměl mít možnost volby ? Námitka, že sociálně slabí na to nebudou mít neobstojí, protože ti nebudou mít nikdy na nic, ani na připojištění, ani na nadstandard. Průměrně situovaný člověk si na těch pár "nadstandardů", které by ve stáří využil, může našetřit.

0 0
možnosti
MK

A jak by to bylo, až ten,co si platí připojištění, by odešel do penze? Platil by dál nebo ne? A pokud ano, tak by platil z důchodu? Nebo by měl holt smůlu ?

0 0
možnosti
OF

Zdravotní pojištění se hroutí.Na zdravotnictví dáváme 7.5% HDP oproti

10% ve starých zemích EU.Za státního pojištěnce stát platí jen 785 Kč ¨

měsíčně. To nemůže stačit. V Rakousku mají jednu základní pojišťovnu

a možnost se připojistit / snad u jiné, komerční pojišťovny/.Proč u nás máme 6 /?/ "základních "pojišťoven ? Není politická vůle zajistit adekvatní financování zdravotnictví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 918x
Předseda představenstva Pojišťovny VZP; v oboru působí od roku 1996, kdy se podílel na vzniku a řízení soukromého zdravotního pojištění v rámci mateřské Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky. Je předsedou pracovní skupiny České asociace pojišťoven pro cizince. Vystudoval mezinárodní vztahy, pojištění a zajištění v zahraničí.