Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tausret

13. 8. 2009 10:32
Nechte tomu volný průběh,

ta pravá si vás určitě najde sama;-) Podle mé zkušenosti, čím víc se budete snažit a angažovat, tím menší šanci máte najít to, co hledáte. Nevím zda je to jeden z Murphyho zákonů, ale funguje spolehlivě.

0 0
možnosti

ac97c

13. 8. 2009 11:27
Re: Nechte tomu volný průběh,

Jedno vím jistě, pokud se tomu nechá volný průběh, tak také může člověk, zvlášť ten, který pracuje v ryze mužském kolektivu nemá kolem sebe sociální síť s nezadanými kamarádkami a známými, které mají jiné volné kamarádky, nemá přirozené příležitosti, čekat až do smrti. Žádná žena za chlapem nepřijde do bytu pokud neudělá alespoň nějaký vstřícný krok. Tyhle rady o nechání volného průběhu může dávat buď žena, která je ta co přijímá nabídky od mužů a vybírá si s kým půjde nebo  ne, či chlap, ktarý zřejmě potkává dennodenně dostatek žen kolem sebe v práci nebo někde ve smíšené partě kde se chází za zábavou. Někteří muži, hlavně od středního věku už moc přirozených možností nemají k seznámení a pokud tomu nechají volný průběh a nebudou vyhledávat situace, místa, prostředí, kdy a kde se mohou seznámit, je celkem víc než pravděpodobné, že jim už singl stav zůstane napořád. :-/

0 0
možnosti

Limburger

13. 8. 2009 11:43
Re: Nechte tomu volný průběh,

Že se vám vkládám do diskuse, ale obávám se, že jste si špatně vyložil význam slov "nechat tomu volný průběh". To přece neznamená zavřít se doma a čekat. To je stav mysli. Prostě přestat křečovitě něco hledat mnohdy paradoxně znamená najít rychleji, snadněji a lépe. A také nechápu, co myslíte tím "nedostatkem přirozených možností". Po ulici, obchodech apod. chodí přece každý, tak mimochodem, jen pro příklad. A jestli jste měl na mysli nějaké přblblé diskotéky apod., kam ve středním věku člověk nejde, ty mě vždy připadaly tou nejméně přirozenou, ba hloupou možností se seznámit. Jo a s těmi "nezadanými kamarádkami", to je také nonsens. Ony ani tak nejsou zadané a nezadané, ale zadané a "zadané" - a to přece chlap snadno vycítí, kde ženská čeká na hození lasa a vytažení z jejího současného "zadání", ne? ;-)   

0 0
možnosti

ac97c

13. 8. 2009 11:57
Re: Nechte tomu volný průběh,

Já to srovnávám se svou situací, kdy jsem takových rad o tom jak to přijde samo, slyšel a četl více než dost. Aby se jen tak chlap ve středním věku seznámil v obchodě, či na ulici už musí být buď hodně fyzicky atraktivní nebo mít velmi vysokou sociální, komunikační zručnost aby to uměl okecat. Protože, zvláště v dnešní době, jsou ženy velice opatrné, než se vůbec dají s cizím chlapem jen tak na ulici do řeči a tuto bariéru překonají již zmíněné prerekvizity, které ovšem například já nevlastním. Na příznivý první dojem díky vzhledu či extrémně proříznutých úst nemohu hrát, proto pro mě osobně připadají v úvahu situace a místa, kde by mě nějaká mohla poznávat postupně a případný nicmoc počáteční dojem nahradit postupným poznáváním, že "něco na mě je", prostě nebyla by tam ta potřeba zaujmout okamžitě, jako je prostředí ulice, či v obchodu.

0 0
možnosti

Limburger

13. 8. 2009 12:12
Re: Nechte tomu volný průběh,

Myslím, že vám rozumím, přesto si neodpustím hned k té první větě: Samo skutečně nepřijde nic. Rozumím vám, už i proto, že si vzpomínám, že nějak podobně jsem to prožíval za svých těžce nezkušených let. Ale je mi trochu líto zralejších chlapů, kteří trpí "začátečnickými komplexy"...Dnes je oproti dřívějšku navíc obrovskou výhodou existence internetu, mobilů...Před dvaceti lety byla jen pevná telefonní linka a pak tak leda kouřové signály, co se týkalo domluvy na dálku. Ale to vnější prostředí zůstalo. Nevšiml jsem si, že by ženy zopatrněly, spíše mám opačný dojem. :-) A na ten "ksicht" ony tolik nedbají (spíše hodnotí upravenost, čistotu... atd..), žádná starost, nejdůležitější je co je vevnitř. A proříznutá ústa nemusíte mít, spíše fantazii. Historku o bloudícím ztracenci není těžké si vymyslet a to byste koukal, jak vám mnohá bude chtít pomoci..No a přitom si ji oťuknete a uvidíte...Ale co vám radím. Přeji hodně štěstí! :-)

0 0
možnosti

Tausret

13. 8. 2009 12:40
Re: Nechte tomu volný průběh,

Právě to jsem měla na mysli. Když se člověk příliš snaží, je většinou tak nějak křečovitý a tento stav zřejmě vyzařuje do okolí. Pokud jste v pohodě tak z vás vyzařuje takové to "vždyť vlastně o nic nejde, je mi fajn, bavím se" a to právě přitahuje.

,

0 0
možnosti

Limburger

13. 8. 2009 12:50
Re: Nechte tomu volný průběh,

Jo jo, to jsou ty paradoxy...:-) Takže nejvíce ženských se na chlapa vlastně lepí, když je šťastně ženatý a k tomu ještě tlačí kočárek s dětma :-))). No ale to je fakt ;-D Mnozí mladí troubové v této roli se tím pak nechají oblbnout a postupně si rozboří to pěkné, co měli doma...:-/ ale já už ne! ;-) R^

0 0
možnosti

stedrik

13. 8. 2009 13:53
Re: Nechte tomu volný průběh,

jó, to funguje taky. A ještě když vlastníte psa a nejlépe koně;-D Ale úplně stačí bejt v poho a usmívat se, vyzařovat optimismus, ochotu pomoci a chování žen se změní. Neříkám, že se hned vrhnou ke kolenům, ale někdy to nemusí skončit u vět o počasí:-) 

0 0
možnosti

RobertCZ

13. 8. 2009 15:47
Re: Nechte tomu volný průběh,

Máte pravdu tak nějak všichni. Rozhodně není takový problém dostal se dál než k povídání o počasí.

Většina chlapů má něco, na co některé ženy zaberou. Stačí se seznamovat na vhodném místě. Ramenáči v posilce, intoši po literárních kavárnách, hezouni kdekoliv na světle.

Miminko, roztomilá holčička, pejsek nebo kabriolet, prořízlá huba, všechno na aspoň některou zabere.

Ale když to nemá být krátkodobá záležitost, ve středním věku už od ženy muž očekává i věci, které tak nějak koukáním nezjistíte. Ani hodně blízkým průzkumem... :-)

A pak to hledání začíná být komplikovanější... A taky se dělá blbě po ulicích a obchodech... :-(

0 0
možnosti

Limburger

13. 8. 2009 16:14
Re: Nechte tomu volný průběh,

:-)  jo jo....jen asi ty stesky, že něco začíná být komplikovanější moc nechápu. Dnes stačí předhodit návnadu na web, seznamku, FB, pochlubit se něčím po e-mailu, hodit zprávu přes ICQ, upřesnit mobila, SMS....člověk zkrátka ráno pomalu nemusí vylézt z postele a večer neví kam dřív na rande, když to jen maličko přeženu..My, když jsme v 25ti balili baby, tak jedinou "podpůrnou komunikační technologií" byla zoufalá pevná telefonní linka a - jinak NIC, zhola nic! Umí si to dneska někdo představit? Kdo si tehdá dával tištěný inzerát, platil za zoufalce. Tak asi tak. Zkrátka "ulice" musela být základním lovištěm, dnes je to jen "nepříliš komfortní doplněk", já vím...:-)   

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4010x
Po nějakých 15ti letech manželství jsem se rozvedl a zjišťuji, že najít další manželku není tak úplně jednoduché - ani když se to dělá intenzivně a vědecky přes seznamky...