Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Prosím vás, tady? Tady politici za špatnou práci dostanou odměny. Rozpuštěný parlament, neschopný další sebesmysluplnější činnosti - miliony na odstupném. Vláda musela odstoupi pro ostudu a neschopnost - všichni dostali taky odstupné. Takže jako dělník určitě ne. Výsměch občnům. Vždyť si ale tyhle zákony vytvořili k obrazu svému.

Chce to zavést systém referenda o přijatých zákonech a odvolatelnost politiků.

2 0
možnosti
KB

Ne, nedám vám hlas.

0 0
možnosti
MP

Proto je potřeba volit ti stranu, která má v programu odpovědnost a odvolatelnost politiků. Naštěstí těchto stran je víc na obou stranách.

0 0
možnosti
Foto

souhlasím s vámi, ale k tomu je bohužel nedonutíme.

0 0
možnosti
JR

J36a58n 85R10á64ž

24. 10. 2013 18:01

Dokud bude  o trestnosti jednání "normálního" občana rozhodovat  soudní moc a o trestnosti politika jeho kolega, který je mu zavázaný za hlasování pro zákon, který jiným politikům vydělal obrovské peníze, nezmění se nic.

Podnikatel může udělat prodělečné rozhodnutí  protože investuje svoje vlastní peníze, ale politik nikdy takto rozhodovat nesmí, neb mu nikdo peníze k riskatním rozhodnutím nesvěřil a přes to je m umožněno tak činit.. Čím má stát větší pravomoc  v rozhodování, co s penězi jemu svěřenými udělá, tím je větší riziko, že s nimi budou jeho úředníci špatně nakládat. Čím má politik, či státní úředník větší pravomoc samostatně rozhodovat  o investicích z veřejných zdrojů, tím je větší předpoklad, že se na tom bude snažit vydělat především on sám.

P.S. O investicích za komunistů rozhodovala Státní plánovací komise. Kdo tam neměl známé, tak  nedostal přidělené prostředky a nemohl investovat nic, i kdyby měl naplánováno něco hodně rozumného a výdělečného. Systém dotací z EU je to samé. Nějaká komise, někde daleko v Bruselu, rozhoduje na základě dat, mnohdy hodně zfalšovaných, kdo v ČR dostane prostředky na realizaci svého  investičního záměru. To je cíl všech socialistů na celém světě, aby bylo o investicích rozhodováno úředníky. Dřív tuto poltiku realizoval ÚV KSČ, dnes to dělá Evropská komise. A proto se bez opravdu revolučních změn v systému výkonu státní moci, s tím dělat nic nemůže. Občan na to vliv nemá a proč by na tom systému měli politici a státní úředníci něco měnit, když jim to vyhovuje?

1 0
možnosti
BM

Néééééé, Pátý blog....

1 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 562x
Režisér, dokumentarista a prezident památkové asociace, známý svým mnohaletým úspěšným bojem za záchranu lázní Kyselka u Karlových Varů a dalších ohrožených památek.V současnosti kandiduje do předčasných parlamentních voleb jako lídr kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury v Karlovarském kraji.

Seznam rubrik