Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

(Ad Pokorná + Trusina)

Můžete považovat kohokoliv za zaslepence. Pravda, každý máme svůj názor, nemusí to být zaslepenost.

Nespornou skutečností je, že v současnosti nemáme za klasické (uhelné a jaderné, případně plynové) elektrárny náhradu. Náhradu v celodenní a celoroční, dobře regulovatelné, dodávce.

Ano - Němci své uhelné elektrárny odstavili a Rakušané JE ani nedostavěli. A nakupují elektřinu mj. z Polska a ČR. Nakupují tu hnusnou uhelnou elektřinu (a žvaní o své zelenosti). Nakupují také (a to je důležité) regulační kapacity.

Ano, Rakušané nakupují od nás údajně výhradně elektřinu zelenou! Jakpak to dělají? Jakpak ty elektrony rozlišují? Ale zejména: Ty uhelné elektrárny (v Polsku i u nás) by vyráběly méně, pokud by Rakušané nenakupovali. Ano - žádný jiný zdroj (nejméně pak zelený) by nebyl vypnut, pokud by Rakousko nenakupovalo. Výroba by se snížila jen v uhelných (případně plynových) elektrárnách.

Závěr: vše jiné jsou žvásty.

0 0
možnosti
TT

S tím co píšete, lze v zásadě souhlasit.

A teď se na to podívejte z druhé strany, protože Uhelné komise je skupina stejně nebezpečných fanatiků. Ti reprezentují pouze zájmy těžařů a napojených velkých odběratelů uhlí, jejichž cílem je prosadit své zájmy (uhlí za každou cenu), nehledě na následky (pro životní prostředí, následnou zaostalost ve vývoji přenosových sítí atd.) a zejména nehledě na peněženky občanů.

0 2
možnosti
TT

jenom na vysvětlenou, použiju upravená slova z příspěvku paní Pokorné kousek pode mnou:

Ještě jste v blogu zapomněl na jedno klíčové slovo, které uhlofanatiky vystihuje - demagogie. V tom jsou opravdu mistři. Neustále všechno ohýbají tak, aby se jim to hodilo. Přitom jim jde hlavně o to, aby mohli diktovat ostatním svou vlastní pravdu. A pak jim samozřejmě jde o peníze.

Pravda je někde uprostřed, ale nikdo (ani z jedné komise) o tom nebude chtít ani slyšet, natožpak to uznat.

0 0
možnosti
MP

Ještě jste v blogu zapomněl na jedno klíčové slovo, které ekofanatiky vystihuje - demagogie. V tom jsou opravdu mistři. Neustále všechno ohýbají tak, aby se jim to hodilo. Přitom jim jde hlavně o to, aby mohli diktovat ostatním svou vlastní pravdu. A pak jim samozřejmě jde o peníze, buď z nejrůznějších grantů, nebo od všelijakých solárních baronů apod.

7 0
možnosti
JH

J96a84k27u60b 24H23o98z96a

24. 6. 2020 10:07

On se pan Smrž snaží lobovat i tady na blogu. Podle všeho dosti neúspěšně, ale přesto, jen počkejte, až na Vás vlítne. ;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik