Murphy zákony aneb Zelené společenství zm....

Kamarád novinář mi dnes ukázal dopis hnutí Greenpeace, který obdržel minulý týden do e-mailu. David Murphy, výkonný ředitel Greenpeace, v ní žádá prezidenta Zemana, aby státním vyznamenáním honoroval Jana Rovenského,

zaměstnance Greenpeace. Proč? Za to, že bojuje proti ekonomickým zmrdům. Konkrétně proti uhlobaronovi Tykačovi.

Kdo je Tykač, všichni víme, nebo si to aspoň myslíme, jsme přece Češi a máme svou pravdu. Tykač je přece ten, co měl vytunelovat CS fondy, ale nakonec zřejmě nevytuneloval nic a podniká na Mostecku, kde kope uhlí.

Kdo je Greenpeace, taky víme. To jsou přece ti, kdož hází velryby zpátky do moře a přivazují se ve jménu ochrany přírody k jakémukoli pevnému bodu této planety.

Kdo je Zeman je taky celkem jasné. Demokraticky a přímou volbou zvolený prezident-demagog a současně výkonný nástroj několika jedinců, kteří z něj profitují.

A teď zpět k dopisu Greenpeace Zemanovi. Víme, že zelení umějí umně manipulovat veřejným míněním, předvádějí svoji starost o přírodu a přitom jsou placeni bůhví odkud. Dohledat se to nedá stejně jako provařené financování politických stran. Všechno je tak transparentní, až to do očí bije. Zelení ale dobře vědí, že v podstatě nikoho nezajímají a jediná šance na zviditelnění sebe sama a vydělání nějakých těch korun je prostřednictvím někoho nebo něčeho silného, velmi známého a dostatečně blahosklonného, aby je nežaloval za jejich lži a pomluvy. V tomto případě Tykač, jindy ČEZ, jindy establishment, který je ale natolik hloupý, že je prostřednictvím svých ministerstev, projektů a grantů ještě platí.

A protože zelení, stejně jako Babišovi poradci, vědí, že světu vládne mediální zkratka, napíší prostřednictvím svého ředitele Murphyho, o němž nikdo nikdy v Česku neslyšel, prezidentu Zemanovi, aby vyznamenal místo antisolární bojovnice Vitáskové jejich hlavního kverulanta Rovenského. Ale než stihnou dopis dopsat, uvědomí si, že spojení se Zemanem nebude zrovna optimální pro jejich rádoby neposkvrněnou image, a proto na závěr dopisu připíší doušku, že kdyby chtěl Zeman přeci jen Rovenského vyznamenat, on si jeho metál nepřevezme, protože Zeman uráží Romy. Tečka. Pak to rozešlou novinářům, pochlubí se reportem do mateřské centrály, v němž (v tom reportu) většinou coby nositel mediálního výstupu figuruje Deník Referendum jako sám voják v poli a pak čekají na pochvalu a bakšiš v podobě dalšího grantu. Paráda.

A tak ačkoli nemusím ani Tykače, ani Zemana, vím s těmi dvěma, na čem jsem. Jsou aspoň dobře předvídatelní a logičtí ve svých činech. Na rozdíl od neprůhledných Greenpeace, kteří pro peníze udělají cokoli. Třeba klidně popřou na konci jedné á čtyřky to, co napsali na jejím začátku. Zřejmě Murphyho zákony podle výkonného ředitele Greenpeace Murphyho.

 

Autor: Richard Peterka | sobota 20.10.2018 20:59 | karma článku: 29,29 | přečteno: 1036x