Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

80 miliard je dobrý základ pro investici do nových bloků JE Dukovany a Temelín.

Ano, pár lidí si postaví ještě honosnější vily, koupí ještě luxusnější auta a odjede na ještě luxusnější dovolenou. Ale odměny, které dostanou, jsou ve srovnání s vytvořenými zdroji fakt jen drobné.

Ale nové stabilní zdroje energie potřebujeme a nikdo je za nás nezaplatí. Buď je totiž zaplatíme v ceně energie, která obsahuje i zisk pro ČEZ, nebo je zaplatíme z daní.

Chápu Vaše rozčilení. Říká se, že kdo nebyl ve dvaceti komunista, nemá srdce. Ale ono to pokračuje. Kdo je komunistou ještě ve třiceti, nemá rozum.

Učte se, jednou třeba budete na Benešově židli Vy. A neříkejte, že o to nestojíte. Kdyby to byla pravda, nenapsal byste svůj blog.

Hezký den!

2 0
možnosti
Foto

Kdyby se zvedly ceny energii o rozumnou castku s tim, ze dostavime JE, abychom meli v budoucnu dostatek zdroju, pak by to lidi prijmuli. Pokud vsak se zdrazilo 3x, aby zisk nasledne stat zdanil a z dani doplacel zisky obchodnikum a socialni davky, pak je to nesmysl. Nezapomente, ze se diky cenam energii polozilo dost firem a stoupa pocet lidi na hranici chudoby, zvedaji se najmy atp.

1 0
možnosti
PZ

dostavba Temelína byla zdůvodněna nutností zajištění dostatku elektřiny, snížení cen a uzavření uhelek, nic z toho se nestalo a vesele se exportovalo a peníze ze zisku zmizely v rozpočtu.......

1 0
možnosti
PV

Bojim se, ze z tech 80 mld na vystavbu novych bloku nepujde nic a cele to nakonec zacvaka stat. Proste klasika poslednich let, kapitalizace zisku, socializace nakladu.

0 0
možnosti
LV

Stát má v ČEZu 70 %. Má absolutní hlasovaci většinu. Stát rozhoduje o tom, kolik ze zisku půjde na dividendy, kolik bude reinvestováno. Zatím, pokud vím, o dividendach rozhodnuto nebylo. A těžko lze očekávat, že by na dividendy rozdělil víc jak jednotky procent zisku. Zbytek bude reinvestován. A stát určí, do čeho.

1 0
možnosti
ZZ

;-D;-D

Naivko !

Proč tedy stát půjčoval ČEZu 75 miliard Kč ?

:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 118
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1792x
Svět kolem nás běží a já běžím s ním, občas je ale třeba se zastavit a dát si pauzu. Třeba na čtení.

Seznam rubrik