Frustrace pražských řidičů

Prý se nám v Praze jezdí dobře, máme přeci "ten" tunel, který vyřešil mávnutím kouzelného proutku každodenní zácpy a kdo si ztěžuje je zpovykaný. 

Bývaly ulice, které byly plné aut od rána do večera. Byly široké, dvouproudé, chodníky na šest kočárků vedle sebe. V barácích kolem bydleli lidé, kteří si na provoz zvykli a nijak extra neremcali. Bydleli totiž ve státních bytech s komickým nájmem. 

Dokud se nájem držel na netržních hodnotách byl klid. Jenomže po uvolnění nájmů a především po masivním rozprodávání (rozuměj rozkradení) těchto bytů, se změnila struktura nájemních obyvatel a začaly se dít divné věci. 

Nastěhovaly se lidé, kteří mnohem více vydělávaly a také mnohem více platili. A začali mít vysoké nároky na prostředí kolem sebe. Nechtěli mít pod okny desetitisíce aut denně, nechtěli jezdit v zácpách, chtěli mít klid. 

Začali chodit pravidelně k volbám a do politických výšin se díky jejich hlasům dostali nejrůznější spolky klidného žití a spokojených občanů. Začaly se objevovat cyklostezky, báječné lavičky, květináče a počalo víkendové uzavírání některých ulic za účelem sousedských párty akcí.

Následovalo ořezávání průjezdnosti postupným ubýváním jízdních pruhů a stavěním nesmyslných semaforů, které jako jediné v Evropě svítí červeně i ve dvě ráno v noci.

Výsledek se dostavil záhy v podobě totálního kolapsu při jakémkoliv problému kolem onoho zázračného tunelového komplexu. Policisté si totiž nelámou hlavu s tím, že mimo tunel se ty auta už prostě nikam nevejdou (máme prázdné cyklostezky) a raději ho v těch nejexponovanějších časech zavřou a řidiči poraď si sám.

Jako třešnička na absurdním dortu působí aktivita "obyvatel" Bohnic a Čimic, kteří protestují proti zavedení tramvajového provozu na jejich sídliště a tvrdošíjně chtějí moderní dopravu v podobě autobusů (vidíte dobře) na baterky (taky vidíte dobře). 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Richard Peterka | středa 6.6.2018 7:34 | karma článku: 13,17 | přečteno: 505x