David Rath taky rád

Máme tady u nás jeden takový ošklivý, nepěknou věc. Takto by se slovy klasika Járy Cimrmana dala popsat "nepěkná věc", kdy trestně stíhání prahnou se v politice udržet a nebo se do ní dostat.

Nepěkná věc s pár bankovkami v krabici od vína byla už mediálně tolikrát propírána, že asi nemá smysl ji blíže vysvětlovat. David Rath šel na návštěvu ke známým a dostal dvě flašky vína, které se kouzlem změnily na sedm milionů.

Kvůli sedmi milionům šel do vazby na více než rok. To je hustý. Jako vážně, nejste odsouzen a trčíte v díře rok. Můžete být nevinní. Máte děti, rodinu, přátele a najednou prásk, konec, vazba.

Pak soud a flastr 8,5 roku. Jak z toho ven, no zkusíte kandidovat do Senátu, třeba si lidi řeknou, vždyť to bylo jen sedm mega, to není přeci nic hrozného, náš pan Andrej řeší milionů padesát a podívejte se, dotáhnul to až na premiéra.

Dotáhnul to na premiéra. Slyšíte to slovo?

PREMÍÉR = hlava nejvyššího exekutivního orgánu v našem státě

Když to hodně přeženu, tak to znamená, že v pozici žalobce a soudce, ve svém vlastním padesátimilionovém procesu bude sedět sám obviněný.

To je luxus, který David Rath nemá a nikdy mít nebude. Ale protože si myslím, že rovnost před zákonem by měla být pro všechny, dejme Rathovi šanci a volme ho, ať se tím senátorem stane. Tím by se ta naše nemocná "rovnost" před zákonem alespoň trochu narovnala z toho parabolického pokřivení.

Krásný parný letní den

Autor: Richard Peterka | úterý 31.7.2018 8:56 | karma článku: 15,73 | přečteno: 627x