Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Konkrétní návrhy předložil spolek Rodiny obětí české justice v petici, která téměř nikoho nezajímá (dle počtu podpisů), protože většina lidí nechápe, že demokracie bez vysoké úrovně vymahatelnosti práva, právních jistot a dodržování souvisejících základních lidských práv musí nutně slábnout a začíná být stále více iluzí. Přesto věřím, že hlavním stínem nejsou zastaralé zákony , ale svévole , s níž se s lidmi zametá v rozporu i s těmi zastaralými zákony. K tomu může docházet jen v semknutosti a kruhové obraně, která drží pohromadě tzv. falešnou stavovskou solidaritou, jež by se dala nazvat i přesněji výrazem neslučitelným s klidem na práci .

0 0
možnosti
Foto

To co si pokládáte za otázky je vlastně podstata státu. Stát organizují a řídí lidé, kterým legislativa dovoluje to co ostatním zakazuje.

1 0
možnosti
EN

"kterým legislativa dovoluje to, co ostatním zakazuje"

-----------------------------

Správně je:

"kteří si dovolují to, co se ostatním zakazuje"

0 0
možnosti
ZZ

Soud u nás až příliš často připomíná loterii s nejistým výsledkem.

;-(

0 0
možnosti
KV

Tvrdím už od devadesátých let, že základním problémem v našem státě je justice. Porevoluční nadšení vedlo k tomu, že se justice stala nezávislou i na zákonech. Z toho se odvíjejí všechny problémy, z nečitelnosti, z nejednotnosti , často z alibismu. Není to jen v zastaralém zákoně ale ve všeobecnému přístupu justice k právu jež často nemá se spravedlností nic společného.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 896x
Chci občas něco napsat ....

Seznam rubrik