Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kolem vrcholového sportu je všechno určitě mnohem složitější, než o čem pojednává blog. Určitě s ním ale lze v některých momentech souhlasit.

A k té kritice - Nikdo rozumný asi nekritizuje sportovce, kteří neuspěli, ale bojovali a snažili se vyhrát - viz např. Markéta Davidová nebo tým hokejistek. Nemám ani problém s tím, pokud na OH jede patnáctiletá skokanka na lyžích a skončí na 27. místě, protože je předpoklad jejího dalšího sportovního růstu. Štve mě ale, když po neúspěšném závodě sděluje vysmátý sportovec "že si závod užil a to 25. místo není až tak špatné". Nebo když sděluje "že už před OH neměl dobrou formu a ani na OH to bohužel nebylo lepší".

Tím přejdu k finančnímu hledisku - stát (tedy my daňoví poplatníci) vynakládá stamiliony na přípravu vrcholových sportovců. Má (resp. máme) tedy na oplátku právo požadovat výsledky nebo alespoň stoprocentní nasazení. Spokojenost s 25. místem spíše svědčí o velmi malých ambicích takového sportovce, který těžko kdy bude schopen bojovat o medaile. Pak je ale zbytečné, aby "jezdil na výlet" na OH a stát (resp. my) na jeho přípravu platil miliony. A v takovém případě asi máme právo takové olympioniky kritizovat.....

0 0
možnosti
Foto

no, já jsem je tam neposílal.

/matematicky ukázka nepřímé úměry: nejpočetnější výprava - nejslabší výsledek.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
LD

Ano lidé kritizují sportovce, politiky, hvězdy a hvězdičky showbusinessu. Mnozí jsou velmi radikální a vulgární hateri. Ale ty celebrity o hatech ví a buď je neřeší, nebo si dotyčné osoby zablokuji. Padlo minimum trestních oznámení. A naštěstí není znám jediný případ v ČR, kdy sportovec nebo jiná celebrita se na základě nenavistnych komentaru zhroutil a ukončil kariéru. Spíš se konci kariéra na základě tvrdých metod a necitliveho jednání trenérů když to nejsou finance, výsledky či zdraví.

0 0
možnosti
JL

Je nás jen 10 milionů a sport je dobrovolný. Aby byl člověk špičkový sportovec, jak jsem četl, stojí to miliony. Děťátko musí mít ambiciozní bohaté rodiče, aby svůj talent rozvinulo a prodalo - viz Ledecká a její taťka...Kdysi se vyjádřili, že bez peněz tatínka by to nešlo. Špičkový sport je tedy o penězích. Všechno je otázka peněz a lidské ego se holt musí obrátit někam jinam - co třeba alkohol?

0 0
možnosti
PK

Ano, vždy bude platiti začínej u sebe a pak se poohlédni po okolí. Víte, váš blog vyznívá pozitivně, to já rad, ale je fakt, že stát v mnohém zaspal. Pokud mluvíme o špičkovém sportu tak například TSM již nejsou, sport.akademie asi příliš nefungují..

A nálada ve společnost....tři roky nás děsí smrtí vir, pokud se situace trochu zklidní je tu hrozba každodenního vypuknutí 3SV....to se pak těžko vychutnává olympiáda sportovní výkony...

2 0
možnosti
  • Počet článků 2
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 896x
Chci občas něco napsat ....

Seznam rubrik