Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Uf ... připadá mně, že motýl je racionálně uvažující stvoření. A poslední věta mě vůbec dostala. A přišli by k nám kteří Němci? Ti normální vítači, nebo náckové?

0 0
možnosti
VV

Jiste ti spravni z "Nemecke Demokraticke Republiky" za zpevu Internacionaly.

0 0
možnosti
OF

My polští těšínští nacionalisté jsme pro.Slezsko kdysi bylo německé, i to naše těšínské.Němci a Židé jsou pryč a nastal hospodářský úpadek. Odsun Němců z Československa / 3mln /a Polska / 15 mln ? / byl hospodářskou sebevraždou

a umožnil komunistům upevnit moc v těchto státech.Problém je v tom, že jen málokterý Němec by asi chtěl žít u nás , o Polsku nemluvě.

Pěkná idea, ale bohužel utopická. Karma.:-)

0 0
možnosti
JS

Argument "nedostatek pracovních sil" považuji za nesmysl. Podnik, který prosperuje, je zvýšením mezd může získat a ten podnik, který na to nemá zkrachuje. To je normální stav. To chceme dovážet levnou pracovní sílu třeba z Marsu, abychom nemuseli zvyšovat mzdy ?

1 0
možnosti
JH

J41a90n 64H10r27u72š94k70a

13. 9. 2018 13:46

hmm takže ji praotec Čech zabral pro nás a né pro Ukrajince apod., ale pro Němce ano?...nějak se v tom ztrácím...takže my jsme Němci?

0 0
možnosti
VV

Asi jste ve skole nedaval pozor. Oni tam totiz predtim nez ten praoutec Cech prisel ssidlili Bajuvarii neboli Bojove. Dnesni Bavori. A mnoho zdejsich diskuteru je oznacuje za Nemce.

0 0
možnosti
VV

Opravdu bych chtel videt jednoho jedineho potomka ktery by do toho sel.

Aby mohl z tech ruin postavi obytny dum, musel by si s sebou privezt i vsechny potrbne firmy. Ty ceske by mu to totiz jednak zfusovaly, ale hlavne ho okradli, protoze on je preci Nemec, on na to ma.

0 0
možnosti
VV

Sorry, asi firmy by ho okradly.

0 0
možnosti
ŠM

Moji přeslicovou babičku a celou její rodinum,ti sudetští z pohraničí vyhnali...po válce se neměla kam vrátit,protože domek byl vyhořelý a pobořený..já je zpět nechci!!!

1 0
možnosti
OK

Ano, stávalo se to. Ale o tom se nemluví.

Dnes se straní Posseltovým "vyhnancům"...

0 0
možnosti
Foto

Kdo si pamatuje jen trochu z rodinné historie, ví, že v roce 1241 jsme jen tak tak unikli úplnému vyhubení.

Zdroj: https://richardneugebauer.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=678873

No z rodinné historie nemám moc dokumentů, rozhodně všechny končí na počátku roku 1800.

Jak ráda bych měla dokumenty a údaje ze 13. století!

Taky ten blábol o pohraničí mě zaujal - informace je čerpal kde?

0 0
možnosti
Foto

P93a48v44e51l 25V79á48v40r87a

13. 9. 2018 10:52

pěkná prácička!

takhle má blog vypadat - provokovat k zamyšlšní či reakci, provokovat k vystoupení z anonymního davu, aby chtěl každý něco přispět do diskuseR^

jen počkejte, až se přihlásí do diskuse pan Pejsek Havránek, to to teda schytáte:-)))))

1 0
možnosti
JK

Hranice mohou překročit kdy chtějí, ale má to jeden háček a schválně, jestli na to jako ekonom, při své odměně za práci, přijdete.

1 0
možnosti
Foto

Jako projektový manažer by jste se měl prvně zamyslet, jestli Vy opravdu potřebujete řezníka z Mongolska, zedníka z Ukrajiny, v obchodě prodavače z Vietnamu a i toho Němce z Německa? Ne, vy je nepotřebujete, potřebuje je firma, která chce vyrábět stále víc a víc. Takže chtějte, ať firmy zaměstnávají především naše občany, a pokud chtějí více, ať je to také stojí více - do nákladů jim musí skočit i to všechno okolo - větší kriminalita, hluk, náklady na bydlení, ... Asi to, co dělají Německé a Francouzské odbory našim kamioňákům - stejný plat, přestávky na odpočinek, odpovídající ubytování a ne přespávání v kamionech a jídlo z konzervy.

5 0
možnosti