Diskuse

Státní sektor

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J37a58n 45R48á83ž

2. 7. 2018 17:46

To, že dělník v privátní firmě vydělá víc, než malý podnikatel, mne vůbec netrápí. Jestli podnikatel nevydělá víc než zaměstnanec v soukromém sektoru, je důvodem k zamyšlení, proč tuto svou činnost vůbec vykonává, zejména u řemeslných profesí!

Co mi vadí je to, že platy ve státní sféře, především v aparátu státní správy, rostou podle zákonem daného koeficientu, nikoliv podle výkonnosti.

A co mne přímo rozčiluje, že s každou automatizací a digitalizací státní správy roste počet zaměstnanců těchto digitalizovaných odborů.

PS. Někde jsem četl, že za posledních pět let bylo na automatizaci a digitalizaci státní správy vynaloženo přes dvě miliardy korun a přesto bylo přijato 80tis. nových zaměstnanců do administrativních pozic.

0 1
možnosti
PK

Jak jde čas, tak tam, kde dříve bylo vhodné malé podnikání tak kralují řetězce. To není tím, že by stát házel klacky pod nohy. Musíte brát v úvahu, že lidé jdou do Lidl-u, Globusu, ne do krámku. Je to v celé Evropě, i tam kde mohou jít podnikatelům více na ruku.

0 1
možnosti
PK

U nás v práci léta dobře prosperují 2 řemeslníci jako podnikatelé na IČO - instalatér a truhlář, starají se o budovy. Pak je tam 5 masérů a "x" kosmetiček a to už je moc i na Prahu, takže padají.

0 0
možnosti