Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J45a36n 30R22á66ž

19. 12. 2021 12:45

Článek je velmi dobře napsaný a zcela jistě slouží pro zamyšlení - KARMA!

Dovolím si napsat věcnou poznámku v poslední části článku

"přesvědčme všechny, že na významnou část svých příjmů ve stáří (zbývajících 25%) si musejí našetřit sami.

Přesvědčit občany, zejména z z řad mladé generace, že se o svoji životní úroveň v seniorském věku muset postarat sami v dostatečném předstihu, je přímo sisyfovský úkol a bude vyžadovat hodně odvahy mluvit o průběžném důchodové systému bez příkras a popsat tvrdě o co jde a v jakém stavu se skutečně nachází. Jsem zvědav, kdo z dnešní vlády bude mít odvahu prohlásit otevřeně a bez mlžení, že už pro dnešní čtyřicátníky nezajistí seniorská státem vyplácená renta stejnou životní úroveň, jako mají dnešní důchodci a stejně tvrdě oznámit dnešním dvacátníkům, že jestli budou spoléhat na stát, budou jako seioři opravdu živořit na pokraji bídy. Jinými slovy" Pro tuto vládu je jedním z nejdůležitějších úkolů zbavit občany mladší generace hluboce zažité fikce, že stát je povinen každému(!!) zajistit aby ve stáří neživořil na pokraji bídy!

0 0
možnosti
Foto

Tak touž nám Kalousek zvýšil DPH s cílem vybrat 65 mld. právě na důchodovou reformu. Také se rozhojnily důchodové pilíře, aby byly zase zrušeny. Zatím se ale nikdo neodhodlal k tomu, aby rozhodl, který ročník je cílový, což je to nejdůležitější. Jurečka je sice komunikativní, ale na reformu za jedno volební období.... no nevím jestli je na to ten správnej šíbr.

Přál bych mu i našim dětem, aby byl.

0 0
možnosti
JR

J11a70n 88R58á52ž

19. 12. 2021 13:02

Jurečka by možná(!) byl dobrým ministrem zemědělství, neb do procesu zemědělské výroby vidí. Ale z jeho slov, jak si představuje úkoly MSPSV je zcela zřejmé, že myslí v rámci zažitých socialistických schémat sociální politiky státu, jak ji prezentovali , mimo krátkodobého působení na tomto postu Nečase, či poplety Drábka, všichni ministři od roku 1998.

Čili dokud bude Jurečka na MPSV, na nějakou zásadní reformu nejenom důchodů, ale celé sociální politiky státu, můžeme opět zapomenout. Bohužel!!!

0 0
možnosti
JL

Slysel jste pane Neubergere o kanadskem RRSP? (Registered retirement saving plan) Jestli ano. Jestli ano, jaky mate na nej nazor?

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, nestudoval jsem. Děkuji za tip. Podívám se.

0 0
možnosti
JK

J90a95n 11K77a47r79a91s74e73k

17. 12. 2021 17:45

[...] Rozkrájet můžeme jen takový koláč, jaký jsme si upekli! [...]

v soucasnem stadiu spolecenskeho systemu - neoliberalniho kapitalismu, ktery funguje na principu nekonecneho rustu si rozkrajime i kolac ze sousedni pekarny , ktery odtamtud dostaneme na dluh.

2 0
možnosti
Foto

Mě už to je jedno, ale pokud bude stát organizovat důchodový systém, je jen otázka času, kdy se to celé zhroutí.

Proto si myslím, že je třeba opustit myšlenku kolektivismu a převést postupně důchodové zabezpečení do rukou každého jednotlivce. K tomu je potřeba provést daňovou reformu s razantním snížením, nebo i zrušením mnoha daní a také zrušit státní monopol na jím poskytované služby.

0 0
možnosti
Foto

Pro začátek by stačilo opustit myšlenku důstojného důchodu. Balík peněz na důchody určit třeba 30 % z rozpočtu. Na zrušení všech dotací, které nakonec zboží jenom zdražují se shodneme. K takovému zásahu však není politická vůle.

1 0
možnosti
Foto

Především bychom potřebovali nějaký investiční fond, který dokáže nejen kompenzovat inflaci, ale ještě získá něco navíc. A bude mít prostředky pojištěné. Tzn. zajistí vkladatelům, že o vložené finance nepřijdou.

Jestli o takovém víte, sem s ním.

I všelijaké důchodové připojištění sotva inflaci kompenzuje, ale o nějakém zhodnocení vkladu se nedá mluvit.

Ono to vypadá, že investovat se u nás moc nevyplácí. Dle mého názoru je to tím, že máme nízkou produktivitu práce, resp. příliš mnoho černých děr, kde peníze mizí. A příliš mnoho lidí, kteří předstíráním práce nevytvářejí žádnou hodnotu. A nejen to, oni brzdí a překážejí.

0 0
možnosti
VV

Ale jo, da se. Ale musi se vedet jak. Kdysi mi velmi mila a hezka poradkyne v bance doporucila akcie Continental za 20€.

Sice uz klesly z vrcholu kolem 200 € na jen 90, ale porad jeste neprodelavam.

Vzdy jsem byl toho nazoru ze co sam neznam, tam si necham poradit.

1 0
možnosti
Foto

S pomocnou rukou na konci vlastni paze je to polopravda. Stejne jako tvrzeni, ze si nezodpovedni obcane neusetri na duchod. :-/

Pokud stat odebira obcanum cca 60% az 70% toho co si vydelaji, tak jim logicky zas toho tak moc na setreni nezbyva. :-/

Takze duchodova reforma nemuze spocivat v tom, ze se obcanum odebere jeste vice a povinne se to odlozi do nejakeho fondu.

2 0
možnosti
VV

Smim se zeptat kde se tomu tak deja?

0 0
možnosti
ND

Investovala jsem do dluhopisu, rána, ukradli mi všechno...

2 0
možnosti
Foto

Já také, ale investice byla chráněná, takže po pěti letech jsem dostal aspoň to, co jsem vložil.

0 0
možnosti
PD

P98e53t76r 51D27r97a70p41a14l

17. 12. 2021 13:44

vy ste na to kápl, budeme to dělat jako na Aljašce nebo v Norsku. založíme ropný fond a 100% jeho výnosů dáme do důchodů. Schválně, na kolik důchodů to bude?

2 0
možnosti
JT

Ropu nakoupíme v Saudské Arábii a nelijeme ji do Macochy. A pak už můžeme vesele vrtat a těžit.

0 0
možnosti
JD

Souhlasím, jen nevím, kde narazíme na ty ložiska ropy.Rv

2 0
možnosti
VV

Na jizni Morave. To jste ve skole tenkrat chybel kdyz se to probiralo?

1 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 34,18
  • Průměrná čtenost 1601x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik