Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Mě kniha zaujala tak, že jsem ji dočetl, i když pro mě to bylo málo fantastické. Byla psaná inženýrem pro lidi spíše praktické a pragmatické, a to bylo na ní oceněno. Ba tak, že byla zfilmována. Ano každá sci-fi je pro Hollywood hlavně zábava - jak oni říkají je to entertainment. Racionalisticky pojatá sci-fi by byla pěkně nudná. I když Apollo 13 bylo zajímavé, tak mládež v Americe a na světě má ráda akčno, fory, frajery a frajeřiny. Čili dospělým pánům s technickým myšlením bych doporučil nějaký jiný žánr nebo dokumenty v televizi - ty budou pojaté vědecky. Tohle autor prostě při svém způsobu není schopen pochopit. Umění není realita.

0 0
možnosti
Foto

Na Marťanovi jsem byl v  neděli.  Marťan je po dlouhé době konečně film, kde si lidé navzájem neubližují.  Ty prohřešky proti vědě jim velmi rád odpouštím, stejně jako preferenci Číňanů před Rusy :-).  Za mě to byla špičková podívaná a film rád doporučuji každému ke shlédnutí.

1 0
možnosti
JL

Souhlas, je to docela dobrá zábava. Na čsfd jí lidi dávají 85%, já bych ubral na 75%, přece jen je to místy trošku žabařina. Damon je skvělý, docela mě překvapil, byl jsem zvyklý na jeho vojáky. A v jiných žánrech - třeba Život po životě - působil divně. Sedí mu akční filmy, to je evidentní.

0 0
možnosti
Foto

Trochu jste mne rozhodil, protože dnes odpoledne jsem chtěl na Marťana jít. Takže žádný kultovní film jako Blade Runner, ale blbost jako Prométheus? Dík za recenzi, tak nějak jsem to čekal.R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 34,18
  • Průměrná čtenost 1601x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik