Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Mě tak napadlo, že Putinovi ani nemusí ten pomalý postup vojsk vadit, či že to může být i záměr. Čím déle se bude válčit, tím více bude uprchlíků. Zatím jich je prý něco přes 2 miliony, počítá se s osmi. Když se bude válčit déle, bude jich více. Odhaduji, že Česko bude mít "nárok" na půl milionu, možná víc. No a Putin bude sledovat, co to bez jeho plynu, ropy a surovin s (nejen) východní Evropou udělá za půl roku, za rok.

1 0
možnosti
ZZ

Neblbněte !

Vždyť už celá EU je na nohou a potřebuje ten konflikt co nejdřív ukončit a ne jej prodlužovat, jinak bude inflace co nejdříve dvouciferná !!!

Nejenom že všechno zdrahlo, ale navíc to ani nikde není k sehnání. Čert vem Coca Colu, ale on není ani plyn, ani Ukrajinské železo !

Kdyby krize trvala ještě měsíc, tak se globální obchod sesype jako domeček z karet a Čína začne diktovat celému světu.

;-(

0 1
možnosti
ZZ

Takže i vy si myslíte, že tato operace skončí stejně jako Zimní válka s Finskem ?

Ta skončila Moskevským mírem 13. března 1940, v jehož podmínkách Finsko muselo odstoupit velkou část svého území a přistoupit na většinu ruských podmínek. Ztratilo téměř celou Karélii, území v oblasti Salle a svou část Rybářského poloostrova, celkem 57 000 km2. Muselo souhlasit se zřízením sovětské vojenské základny v Hanko, vybudováním železnic spojujících Sovětský svaz a Norsko a přislíbit sovětským jednotkám právo transportu po těchto železnicích.

Ukrajina se tedy bude muset připravit na velké ústupky.

;-(

0 1
možnosti
JZ

Finsko je ovšem nyní vyspělou prosperující zemí, Rusko je zaostalé a krachující.

2 0
možnosti
JK

Tak to vezmeme popořádku, matky vydrží mnohem víc než kdokoliv na světě:

- souhlasím, Putin odpoutání ještě urychlil.

- nesouhlasím, čas pracuje proti Rusku, dochází finance. Čeká se na jarní oteplení a zastaví se i plyn do Evropy. Putin nutně potřebuje vyhrát do jara.

- oligarchové mají problém, majetek jim je zabavován a všichni využívají jejich nouzi k tomu, aby je oškubali, jsou z nich osoby nežádoucí, nebo trpěné, přízeň si musí zaplatit. Ruská propaganda je doma absolutní a nelze zjistit kolik Rusů všemu věří. Podle zkušenosti z totality u nás je skutečně zapálených putinovců celkem málo a jde o osobnosti vesměs zvrácené.

- Pokud porazí a poženou Putina zpátky do Ruska, vezmou to i s Donbasem a Krymem, není důvod se zastavovat. Diktátor Putin bude chtít kompromis jen když bude evidentně prohrávat. Jisté je ale spíš to, že prohru Putin neustojí, zdrhne, nebo bude sesazen.

- Ukrajinci nemají důvod vstupovat na Ruské území, tam si musí Putina zpracovat Rusové. Ukrajina nemá převahu ve výzbroji, tancích a hlavně nemá převahu ve vzduchu. Jakoukoliv ofenzivu by letadla lehce rozprášila. Dodaných ručních zbraní je stále málo, je nutná i výstroj, naopak je s podivem, že s tou obrovskou technickou převahou nejsou obsazena hraniční města, kde bylo většinové obyvatelstvo ruské národnosti. Rusové bojují proti Rusům.

- Rusové budou mít svobodu, jen když jim po jejich prohrané válce pomůžeme, nesmíme je zavrhnout, zatratit a zostudit, chce to pro Rusko obdobu "Marshallova plánu" a pomoc v oblasti legislativy a pomoc jim k prvním svobodným volbám. Pokud je vezmeme mezi sebe a budeme je brát vážně, nebudou hledat nového vůdce.

8 0
možnosti
Foto

1) Přál bych si, abyste měl pravdu.

2) Marshallův plán může fungovat jen v tržní ekonomice a má dvě části: - nevratné dotace - na infrastrukturu, silnice, vedení, školy, nemocnice, bydlení a - vratnou - úvěrovou. Ta pomáhá rozjet business malým podnikům a živnostníkům - na této koleji spočíval poválečný "západoněmecký hospodářský zázrak".

0 0
možnosti
Foto

Nebyl bych si tím až tak jistý. Nepochybuji o tom, že jde o až ,,velkého kombinátora", schopného mnoha ,,řešení". Nejspíše na to však dojede i on sám. Stejně, a to až zákonitě, jako i řada jeho předchůdců;-)

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma za zajímavý rozbor. :-)R^ Na druhé straně si Rusové jistě uvědomí, že na trvalou okupaci Ukrajiny nemají dost vojáků ani peněz. Ukrajina bude pro Rusko nový Afghánistán. Slava Ukrajiny. [UA]

2 0
možnosti
Foto

Oni ji nemusejí okupovat ve smyslu, že se budou starat o chod státu. To ponechají zdecimovaným Ukrajincům. Stačí, když budou kontrolvoat komunikace, elektrárny a mořské pobřeží. Jsem zvědav.

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 34,27
  • Průměrná čtenost 1601x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik