Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Mam na vyber. Pomelo zCciny, nebo Pomelo z Israele. Opravdu ten obchod s Israelem bude lepsi. Z israele jsem jeste nikdy nemel kysely Pomelo.

0 0
možnosti
Foto

Kapitalismus je typ ekonomického systému a je starý jako lidstvo samo. Na rozdíl od řízených či plánovaných ekonomik, ve kterých jsou ekonomické parametry určovány výhradně zásahem státu, je systémem postaveným na soukromém vlastnictví výrobních faktorů, které jsou provozovány za účelem zisku. Hlavní roli zde hraje volný trh, tedy nabídka a poptávka, od které se odvíjí běh celého hospodářství. Pojem kapitalismu byl zaveden marxistickou teorií jako negativní označení pro tržní hospodářství. Cenu každého výrobku a tedy i chleba určuje trh a ne úředník.

1 0
možnosti
Foto

Volný trh hraje hlavní roli až od 19. století. Předtím zemědělci odevzdali část výnosu šlechtě a církvi, zbytek spotřebovali a jen malou část směňovali s řemeslníky. Zemědělci tvořili 90% obyvatelstva.

Ještě dříve hráli hlavní roli otroci, pod hrozbou násilí odevzdávající svou pracovní sílu.

2 0
možnosti
JS

Jsem takový venkovan jako Vy. Můžete mi prozradit nějakou firmu z USA, která zde něco zprivatizovala a funguje alespoň jako montovna?

2 0
možnosti
Foto

Spíše kapitálově vstoupili. A nejedna;-)

0 0
možnosti
VR

Bumbál po mnoha a mnoha letech svého alpinismu vůči čínským soudruhům dosáhl pouze toho, že čínské investice v ČR jsou ještě nižší než v době jeho nástupu a deficit obchodu naopak vyšší....a to se vyplatí :-)

9 0
možnosti
JS

Nejsem takový odborník na ekonomiku jako Vy. Můžete mi prosím ale prozradit jak se dá dosáhnout toho, že země A investuje do země B a přitom země B má se zemí A aktivní obchodní bilanci?

1 0
možnosti
Foto

Ale ty směny s Lidlem není možné označit jako dobrovolné, ale pouze jako vynucené okolnostmi. Jinak se k tomu máslu, mléku bez vynaložení velkých nákladů nedostanu. Jsme obětí daného civilizačního stupně rozvoje.

0 5
možnosti
MK

Přestěhujte se na venkov, kupte si kravku nebo dvě, pracujte od rána do noci a uvidíte - mléko i máslo bude. Pokud vám tato alternativa nevoní a raději jdete do toho Lidla, je to jen a jedině vaše svobodná volba.

3 0
možnosti
MB

Zřejmě nebude sporu o tom, že s Čínou je třeba obchodovat - držet kontakt. Jednoduše řečeno = Dostat české zboží na jejich trh. To se neděje a funguje to přesně opačně! ČR Pekinku slouží jako odbytiště a nástupiště. Zemanovy cesty jsou jeho největší blamáží a žádný užitek nenesou. Abych řekl pravdu - Jsem i překvapen. Čínská strana i z podpůrných - politických důvodů přece sama musí mít zájem, nějakými výsledkovými argumenty, svého Slouhu podpořit. Neděje se ! ... :-)

11 1
možnosti
Foto

Nepodpoří ho, pohrdají jím, naoko ho sice budou poplácávat a vytřískají z toho co si usmyslí. Ale sami se před sebou tzv. "nebudou shazovat" tím, že by byli příliš vstřícní k tomu, jehož si neváží.

1 0
možnosti
PD

Naznačujete nevědomost či zaprodanost u prezidenta? Smělá teorie, asi to schytáte.

2 1
možnosti
MB

Opravdu Občansky - Neutrálně = Nechápu, jak Hrad může mít - Jakoukoliv Sponzorskou smlouvu s nějakou meznárodní firmou! (Huawei). Myslel jsem si, že zde to Křišťálovitě čisté má platit! A. Merkelová pak asi může propagovat Ruské jikry. (Fakt - nerozumím tomu) ! ... :-)

3 0
možnosti
AT

Více-méně souhlas. Až na tu poznámku o bankách. Rozdíl mezi úvěrem a investicí je v tom, že investor přebírá rizika za za investici. Úvěr je naopak nutno splácet, s úroky, bez ohledu na prosperitu podniku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 34,18
  • Průměrná čtenost 1601x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik