Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Kdyz rozhoduji amateri neni se cemu divit. On v Cernych baronech ten doktor prav tem veprum take nerozumel.

1 0
možnosti
Foto

"Kvalitnější potraviny znamenají vyšší ceny" u nás vždy neplatí. V Německu, Rakousku, ale i Španělsku a Itálii koupíte mnohdy stejně vypadající značku s lepším složením za nižší cenu než v ČR. A to abstrahuji od parity kupní síly.

0 0
možnosti
PK

V průměru - vždy jsou nějaké "akce" - nejsou řetězce na Západě nějak výrazněji či masově levnější. Např. u sýrů ano - ale ne balení 100gr. V Rakousku je všechno eko nebo "aus den Alpen" a tam může být kvalita někde jinde ale i cena. Samozřejmě když LIDL v rámci francouzského týdne nabídne rokfór skoro za polovic než je stabilně v Globusu tak si může objednat "horší" kvalitu, dobu zrání - ale já to za 50 Kč koupím, ale za stovku ne.

0 0
možnosti
PB

Marže supermarketů jsou až 100%. V jejich regálech probíhá souboj supermarket-zpracovatel (popř. dovozce). Prvovýrobcům, pěstitelům a chovatelům, ten zákon nijak nepomůže, zpracovatel je bude vydírat zvesela dál. Další sporné je i označení Český výrobek. Prakticky jím může být i ananas, ošetřený a zabalený v české firmě.

Kupujte banány od Kolína, nakupujte hezky česky!

1 0
možnosti
Foto

Až někdy "zámecké a zákonodárné panstvo a babstvo" začne samo chodit do obchodů pro jídlo a pítí a přestane tam posílat různé svoje komorníky, služebné, sekretářky, asistentky a dále si nebudou nechávat vozit různé věci k životu potřebné internetovými službami, potom se možná budou divit, jak to či ono v normálním životě vážně nefunguje. A zvláště pak v malých městech a ještě v mnohem menších vesnicích, kde je jediný obchod v sobotu dopoledne dokonce zavřený. ;-(

0 0
možnosti
VB

Pokud stát od občanů vyžaduje respirátory, jež by pro většinu z nich byly poněkud drahé, pak je oprávněn učinit opatření pro jejich zlevnění, v Rakousku ale např. těm nejchudším dávají respirátory zdarma, ale stejně dosáhli u nich minimální ceny. Potraviny bych řešila podle Německa, Rakouska, Švýcarska, Švédska, Dánska apod. - oni smějí mít jen zdravé a kvalitní potraviny, a to z celého světa, takže u nich jsou takřka výlučně potraviny ze všech slušných států, které dbají na kvalitu: ve Švédsku dostanete ty nejkvalitnější sýry aj. z nejúspěšnějších evropských zemí (nikoli z ČR, u nás takřka nemáme skutečné sýry) - ve Švédsku tedy s rozkoší ochutnám dánský, švýcarský či francouzs. sýr, nebývá to drahé. Švýcaři jsou samozřejmě mimořádně pyšní mj. na své sýry, takže ty v běžných potravinách o něco převažují, ale stejně má zákazník na výběr - ale jen kvalitní, nic umělohmotného, nic šizeného, nic okoralého, dá se vždy vybrat i kvalitní nejlevnější výrobek, u těch dražších mívají i menší balení, abyste si to mohl dopřát na ochutnání. Tuhle kvalitu nám naše ryze české kvóty patrně nezajistí, bude to nejspíš ještě horší. To, čemu my doma říkáme potraviny, to by západ. hygienici okamžitě odmítli.

1 0
možnosti
Foto

Ano, jak jsme se v roce 2004 se v stupem do EU všichni upřímně těšili na ty nám slibované kvalitní "západní" sýry, vína, ryby a jiné lahůdky!! No, ty tady opravdu máme, ale s našimi platy a důchody dát za 10 deka sýra 60 korun a za lahev vína 700?? Děkuji, nechci. ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 34,28
  • Průměrná čtenost 1601x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik