- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ve Vámi zmíněné době bylo ,,soukromé pekařství" i nedaleko Karlova mostu. Běžně tam stávaly dlouhé fronty, na m.j. ,,metrové" housky. Dnešní ,,kvalita" ovšem není ,,ničím novým". Seriová velkovýroba Často z předpřipravených ,,směsí", resp polotovarů, i zamražovaných, mnohdy ,,dopékaných" u velkoprodejců, tedy i v oněch ,,hypersuper" Ruční poctivou pekařinu by dnes asi nikdo nezaplatil, ledaže by byl kilový bochní za dvě až tři stovky.
Richarde ... mmch. zdravím rodáka z blízkého okolí .. já zase vzpomínám na úžasné housky z rokytnické pekárny, nebo dokonale křupající a voňavý a lahodně chutnající chleba, který pekl pan Rezner v Deštném, nebo na vůni kvásku z Křížkova pekařství v Kostelci, která se ráno linula městem .... ááááách jo ....
No, pokud je balený jako na tom obrázku, tak od toho chleba chcete nemožné.
Kupujeme v jednom řetězci chleba pod názvem "konzumní", a je moc dobrý. Bohužel je tak nějak v nabídce osamocen:-))
Suhlas.
jen bych doplnil, ze to co si i nekteri vlastenci chvali opravdu neni chleba ale cosi sadrogumoveho.
Ale jak rikali uz nasi prapredci, proti gustu zadnej disputat.
A co chcete za 22 korun? Nebo se jedná o 20 dekový chléb?
Já nechci za 22,-Kč nic, klidně zaplatím i víc. Ale v Lidlu je pšeničnožitný dobře upečený za 19,-.