Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J20a33n 69R62á85ž

13. 9. 2021 19:50

Cenu práce, mimo státních zaměstnanců, určuje trh. Bohudíky!

Kolik si řekne za hodinu práce řemeslník zaměstnanec nemám přehled, ale vím, že se to v posledních třech letech hodně zvedlo, hlavně ve městech. Inzeráty na volná místa obraběčů hlásají nástupní plat cca 40.000\měs + stravenky + 5 týdnů dovolené.

V okolí Brna je u OSVČ, podle vlastní zkušenosti 500-700Kč/hod. podle profese a rozsáhlosti práce + paušál cca 500Kč za dopravu standard Považuji to, vzhledem k nedostatku šikovných řemeslníků, za přiměřené.

Sehnat partu kopáčů na přípojku vody je problém a když se nabídnou Romové, tak ti pod 250Kč/hod nejdou a Ukrajinci už také pod tuto částku nemají zájem kopat.

1 0
možnosti
Foto

Tak pak je chyba na mé straně.

0 0
možnosti
JK

Nejlepším řešením je zvýšení zaručené mzdy pro řemeslníky. Jinak už řemesla nebude téměř kdo dělat.

0 0
možnosti
Foto

Jedině snad, že by učitelé, hasiči, policisté, pracovníci v sociálních službách a dělníci ve velkých průmyslových závodech měli 150% průměrné mzdy, řemeslníci ze zákona 200% průměrné mzdy a důchodci 300% průměrné mzdy. Pak to bude spravedlivé.

0 0
možnosti
ZZ

No - u nás se nějak zažilo 500 Kč/ hodinu za práce - ne kecání, svačinku, kafíčko ..... a nikdo si nestěžuje. Sami si o to řeknou a bez reptání se jim to i platí.

:-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
VV

Tak u toho servisu musite samozrejme zaplatit i amortizaci pouzitych predepsanych pristroju.

1 0
možnosti
Foto

Už podruhé vás potkávám, jak si hrajete a ekonoma.

Ten váš text je falený už z principu. Úvaha kolik má nebo nemávydělávat např. instalatér je jak z komunistické učebnice Marxova klonu.

3 2
možnosti
Foto

Přejdu Váš urážlivý způsob vyjadřování. Já neříkám, že by nějaký orgán měl stanovit hodinovou sazbu instalatéra. Já tvrdím, že trh si vynutí nějaký obdobný růst cen za výkony řemeslníků, protože trh práce podléhá stejným zákonitostem, jaké jiné tržní segmenty.

0 0
možnosti
MB

Tak či onak, situace přece není normální. Mladí se vidí buď ve Státní správě, nebo pod křídly zahraničních firem v ČR. Zejména v Praze není co řešit - Úřad! Příjem Státní správy předbíhá již ten soukromý. Pak má dítě větší kapesné, jako jeho rodič !

Maláčová dnes řekla OVM, že přidá všem! Měsíčně 3.000 Kč. Kde vezme 20 mld. Kč, neřeší. Zase otázka, proč neřeší stávku zaměstnanců Pošty? Tak já nevím,. Instalatér by měl jít taky stávkovat a ihned si přidat zmiňovanou částku 3 bobů! Vždyť je to tak snadné, Venezuela ví vše ... :-)

2 1
možnosti
HH

Mladí s vidí ve státní správě?? To určitě...

2 0
možnosti
ZJ

Češi nechtějí být zlodějskými instalatéry (kteří navíc musí dělat rukama). Vystudují sociální vědy. V nejhorším se nechají zlodějským kapitalistou zaměstnat. I propisku jim musí ten vydřiduch dát.

3 0
možnosti
JD

Instalatér si musí účtovat tolik, aby si vydělal každý rok na dvě dovolené ! Dále tolik, aby si každé čtyři roky mohl koupit nové auto! Takže 640 Kč je v pohodě!

3 2
možnosti
ZJ

V jakém oboru podnikáte?

1 0
možnosti
TB

"Víme, že čistý příjem je polovinou hrubého příjmu" - jak jste přišel na nějakou polovinu? U OSVČ navíc "hrubý příjem" ani neexistuje - je částka,kkterou vvyfakturuje a pak částka, která mu zbude po započtení odvodů.

0 0
možnosti
LU

Hrubý príjem sú vystavené resp. uhradené faktúry!

Kebyže iba odvody, okrem iných aj réžia môže predstavovať podstatne vyššiu čiastku ako odvody, (nákup spotrebného mat. skrutky šmirgle, vrtáky..., benzín(nafta), nákup náradia vtáčky, píly, rezačky..., servis a každoročné revízie elektro náradia a zariadení....)

1 0
možnosti
Foto

Právě jste předvedl klasický příklad českého ekonoma, který to umí všechno do posledního haléře spočítat.

Jenže jste řemeslníka pojal jako zaměstnance ve fabrice. Tak by mě zajímalo, jestli jste někdy sám jako řemeslník pracoval jako OSVČ. V profesi, která se nevyznačuje stále stejnou opakovanou prací.

Důvod, proč dobří řemeslníci nejsou (podobně jako zubaři), přestože je po nich poptávka, je podivný - proč tu nefunguje neviditelná ruka trhu?

Ono je potřeba daný obor perfektně ovládat. A když se to neumí, tak neviditelná ruka se může jít klouzat.

:-)

3 0
možnosti
TB

Ono je potřeba na to mít peníze, Dvořák. Pak se ten řemeslník sežene vždycky a to je právě ta neviditelná ruka trhu.

0 5
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 34,27
  • Průměrná čtenost 1601x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik