Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zmíním jiné české přísloví. "Kdo chce kam, pomozme mu tam." Také jsem znal podobně rozumné Němce.

0 0
možnosti
PK

Němci byli vždy o kus dál ve výhledu do budoucna (a nejen v tomto punktu), než české elity a to bez ohledu jak to prezentujete vy na jednom příkladu.

1 0
možnosti
SB

Vždy byli dal ve výhledu?

Skutečně?

Tak proč se těmi svými geniálními výhledy neřídili?

Aby bylo jasno, nechci vyvolávat ducha toho, co Němci katastrofálně pokazili. Bylo to strašné, ale je to už osmdesát let stará záležitost.

Ale vy jste napsal slovo "vždy", nikoli já. Tak se vás ptám na to slovo "vždy".

Ptám se vás na slovo, které jste napsal vy.

1 0
možnosti
SB

Též jsem v podstatě dvojjazyčný (z takových devadesáti procent) a dvojkulturní a též mohu potvrdit, že Italové někdy vůbec nevědí, o čem je řeč.

Například mi zcela vážně tvrdili, že chápou že jsme v roce 1989 chtěli změnu režimu, protože jsme už nemohli snášet pomyšlení, že v Československu pro vrahy ještě existuje trest smrti. Na mou námitku, že Husákova doba sice byla velice nepěkná, ale politické tresty smrti se už nedávaly a že popravováni byli už jen skuteční těžcí zločinci, což byli bez výjimky vrahové a většinou alespoň dvojnásobní, souhlasně pokývali hlavou a brali to jako potvrzení svých slov. Domnívali se, ze ten pochod studentů, kdy je zmlátila policie, založení Občanského fóra a Veřejnosti proti násilí, zrušení vedoucí úlohy KSČ v ústavě a vše ostatní, co se tehdy stalo, včetně těch několika stovek tisíc lidí na Václavském náměstí a na Letenské pláni, bylo realizováno především proto, aby byl zrušen trest smrti.

Vůbec nechápali, že to zrušení trestu smrti sice byl jeden z mnoha výsledků těch změn, avšak že jsme v těch dnech měli myšlenky někde zcela jinde.

A to mi řeklo několik lidí zcela nezávisle na sobě, kteří se mezi sebou neznali, některým bylo dvacet a jiným sedmdesát a byli z různých části Itálie.

Prostě ano, máte pravdu, příslušnost ke dvěma jazykům a ke dvěma kulturám člověku často ukáže i něco, nad čím mu rozum zůstává stát.

0 0
možnosti

Víte pane Neugebauere, na rozdíl od Vás ti "troubové" zjevně vědí, že nejde o dovoz, ale o chod celých odvětví německého průmyslu. Moc koukáte na ČT, kde Vám samozřejmě nepustí věty tajemníka OPECu, jenž vyslovil větu, že náhrada za ruský plyn a ropu na trhu není. Já vím, ten kecá a český premiér, co nikdy nelže nastínil, že bude benzín a naftu vozit z jihu, vlakem. Jen nesdělil, že tam žádný volný není. To teprve zjistí. On už náměstek ministra průmyslu ctěným českým poslancům sdělil, že pokud se kohouty zavřou, řešení to nemá.

Ale u Němců naději neztrácejte, Annalen Baerbocková v německé vládě za zelené kancléře Scholze přesvědčí, že toho lze využít k uryclení GreenDealu.

Kdybyste něvěděl, jak se to dělá jinde. Finská vláda sice vyhlásí, že ropu a plyn za rubly od Putina kupovat nebude, ale německý energetický gigant Uniper, který ona finská vláda vlastní skrze svou státní společnost Fortum, ten ano. Věřte nevěřte, díky Fialovi Vy sám zaplatíte nejen inflaci v Česku, ale i věechna protiinflačních ostatních evropských zemí. Díky našemu "mravnímu gigantovi" Panu premiérovi Fialovi.

1 0
možnosti
LK

Pane Špáto, oni ti troubové vědí, že posledních cca 15 let připravovali závislost na ruském plynu a tajemník OPECu má pravdu, že na tyto zvýšené potřeby rezervy nejsou. Dalším skvělým opatřením prosazeným v rámci Zelené dohody je, že se zastavily investice do průzkumu a budování kapacit na těžbu. Takže zde je dlouhodobá kolaborace Německých, potažmo Evropských politiků s Ruskem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 115
  • Celková karma 34,27
  • Průměrná čtenost 1601x
Původ: Středoevropsky smíšený, Orlické hory

Vzdělání: Ekonomie

Profese: Projektový manažer

Koníčky: Historie, psaní beletrie, cestování

 

Seznam rubrik