Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

snaduzdost

23. 3. 2011 7:52
Místo toho doporučuji vyčistit Augiášův chlív.

Autore, karma, dobrý; avšak, všichni snad dokážeme pojmenovat  špínu v Augiášově chlívu; ale v Národním,  v SOP, či snad na Maltézském náměstí? Tak do toho.

0 0
možnosti
RK

ricci7

23. 3. 2011 19:19
Re: Místo toho doporučuji vyčistit Augiášův chlív.

S ohledem na úzký tématický záběr příspěvku, omezený na porovnání výkonů Státní opery a Národního (a to ještě v polemice s kolegou bloggerem), jsem Augiášovým chlívem měl jednoznačně na mysli Národní divadlo.

Maltézské náměstí je však rovněž hodno naší pozornosti. Například náměstek pro knihovny a živé umění Radek Zdráhal vzbuzuje vícerá podezření; namátkou podezření z nedodržování povinností při správě cizího majetku:

- zatajuje výsledky ministerské kontroly hospodaření, která v Národním divadle skončila těsně před jeho nástupem;

- umožnil řediteli Národního divadla, aby vyrovnal schodkové hospodaření ND v roce 2010 účetně - především čerpáním 50 milionů z fondů, z nichž ten rezervní je leda na krytí ztráty. Přitom tutéž nepřiměřenou výhodu poskytli témuž řediteli téhož ND už za předchozího ministra kultury k roku 2009. Místo aby za druhý bankrot ve druhém roce za sebou vyvodil vůči řediteli podřízené příspěvkové organizace důsledky, pověřil jej ministr souběžně řízením další...

0 0
možnosti
MM

mosulsky machredz

23. 3. 2011 0:42
oo

o půl jedné nejsem schopen takovou dávku čísel vstřebat 8-o - jedno vím však zcela jistě - 242 520 diváků určitě státní operu nenavštívilo - v tom výroční zpráva klame - kdyby se totiž kontrolovaly občanky, tak by se zjistilo, že jich bylo maximálně 50 000 a někteří diváci přišli i desetkrát ;-D

.

jinak se dá vcelku s čísly výroční zprávy souhlasit :-P

0 0
možnosti