Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Smoking Lilly

4. 5. 2011 19:09
Richarde, tak co myslis,

neni lepsi byt "flower child", nez Husakovo dite? Ja jsem radeji to prvni. Nepatrim zadnemu statnikovi, hecR^

0 0
možnosti
RH

richardhorak

4. 5. 2011 19:22
Re: Richarde, tak co myslis,

Máš pravdu Lilly ... R^

Ale když budu objektivní - musím přiznat, že na správného "flower child" jsem příliš zhýčkaný moderními vymoženostmi ... ale občas si na něj rád zahraji - třeba na jednom jihočeském statku - bez TV, bez PC, bez mobilu... a taky bez starostí ... ;-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 5. 2011 14:51
Pane Ciric

Vaše řešení kdy důchod bude vyplácen jen těm jež vychovají děti by bylo  rozumně aplikovatelné jen v jednom případě :

Důchod rodičů bude přímo to co ty děti odvedli. Pokud by dítě neodvedlo žádné dávky na důchod neměli by nárok na žádný důchod bez ohledu na to kolik dětí porodí.

to by mohlo v praxi fungovat.

Ale jen porodit dítě je hrubě nedostatečné k tomu aby ste měl "nárok" na důchod. To dítě musí být ekonomicky přínosné (tudíž by měli děti tátní zaměstnanců celkem smůlu protože ti žádné hodnoty neprodukojí... jen žijí z toho co jiní odvedou na daních. (jejich platba "důchodového" je jen strkání peněz z kolonky A do B a zase zpátky)

Samotné dítě není záruka naprosto ničeho.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 5. 2011 15:06
Re: Pane Ciric

Děti nikoho nespasí... důchodový systém můžou spasit jenom skuteční a čistí producenti fyzických hodnot. (A uklízečka matka pěti děti z vašeho případu to opravdu není... ta stěží vyprodukuje "hodnotu" na to aby uživila sebe. (kdyby se jí mělo dát víc tak se valná většina lidí radši rozhodne omezit uklízení protože služba by se stala moc drahou)

Její děti žijí především z přídavků a můžná z toho co jejich otec někde vyprodukuje.

Její rodiče platí dalších 5 zaměstnanců jinde (většinou zaměstnaců s platem který měl li by být zvýšen nevyplatilo by se tyto lidi nikomu zaměstnat protožejejich práce za víc nestojí nebo jde jinde sehnat levněji)

0 0
možnosti
HH

ciric

3. 5. 2011 12:46
Průběžný systém

pokračování

Toto je základní a jediný problém průběžného důchodového systému. Vyplácení důchodů těm, kteří na něj nemají nárok!!! Je potřeba to napravit a nebude potřeba žádných reforem se zvyšováním DPH a pod.

0 0
možnosti
RH

richardhorak

3. 5. 2011 13:52
Re: Průběžný systém

Já děkuji za věcný komentář a vysvětlení. Ale mě to připomíná systém typu "letadlo" ... těch platičů musí být stále více než těch penzistů ... a to logicky nejde do nekonečna ... někde je stopka, spadne klec ... a čím déle to bude, tím horší budou následky ...

Nebo se mýlím?

0 0
možnosti
HH

ciric

3. 5. 2011 12:44
Průběžný systém

Z většiny příspěvků je jesně vidět, že ti co je psali, nemají ani páru o tom, co je to průběžný důchodový systém a jak vlastně funguje.Navíc jsou neskutečně ovlivněni současnou lživou propagandou vládnoucí koalice a rádoby penzijními odborníky z řad ředitelů penzijních fondů. Takže, průběžný důchodový systém je založen na principu vybral-vydal. Znamená to, že současní ekonomicky činní občané platí důchody současným důchodcům. Kdo jsou ti důchodci a kdo jsou ti plátci? Důchodci jsou rodiče těch plátců. Takže je to vlastně placení důchodu dětmi rodičům. Čím vyšší počet dětí na rodiče, tím více se vybere a i vyplatí.Pro výpočet výše důchodu jsou však  použity jen  tyto parametry - délka placení odvodů a výše průměrného příjmu za placení odvodů. Je jasné, že pokud je méně plátců musí být menší výplacení. Je tu však ještě jeden problém. V daném systému jsou černí pasažéři, tzv."nepřizpůsobivý", kteří nemají ze sobeckých důvodů žádné děti. A přesto pobírají důchody v nezkrácené výši.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 5. 2011 12:56
Re: Průběžný systém

A k čemu bude zcela zbytečné dítě které po tom co vyleze ze školy kterou platí stát bude na podpoře protože o jeho "pracovní sílu" nebude mít nikdo zájem?

(nebo ještě hůř stane se zaměstnancem státní správy a náklady na toho jsou vyšší než na nezaměstnaného?)

víc dětí neznamená že se víc vybere... naopak... jen bude ještě větší podíl nezaměstnaných než teď. Pro současný výrobní model je i prostá reprodukce příliš mnoho lidí.

0 0
možnosti
FH

Bouše

3. 5. 2011 12:42
Husákovy děti mají více trablů ...

Zatímco jejich rodiče stačili koupit byty do osobního vlastnictví za vcelku rozumný peníz, většina mladých manželství je zatížena hypotékou na byt či dům na pěkných pár desítek let. Z čeho si budou ukládat na důchod, to fakt nevím. :-/

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 5. 2011 11:20
Fakt "pěkné"

Máte pravdu v tom, že "průběžné pojištění" vám může zajistit čím dál méně.  Že je tedy třeba od tohoto způsobu postupně (postupně!) ustoupit.   To postupné odstoupení je ovšem odstoupení k penzijním fondům. A já jsem přesvědčen, že nutně k povinnému pojištění. Krásně se povídá o povinnosti postarat se sám o sebe - ale: co uděláte s těmi, kteří se nepostarají? A že jich bude "požehnaně"!!   Buď je budete živit, nebo trpět jejich loupeživými nájezdy (počítejte: když se na pojištění vykašle pouhých 40 % občanů - a to jsem optimista - bude to milión starých hladových krků).

0 0
možnosti
J

JBrix

3. 5. 2011 11:25
Re: Fakt "pěkné"

No a co, že tady bude "milión starých hladových krků"? KOLIK hladových krků je v Africe? Tímto opravdu nestrašte, neboť slušný a zodpovědný občan nemůže pořád doplácet na nemakačenka a hloupé občany, kteří nemyslí na budoucnost! 8-o

0 0
možnosti
J

JBrix

3. 5. 2011 11:14
JEN 5 milionů pracujících a počet se stále snižuje!

Ten průběžný systém je neudržitelný a již dnes pracuje v ČR dle posledních statistik jen polovina obyvatel (z toho ještě pěkných pár stovek tisíc parazituje ve státních službách). Důchodový systém je neudržitelný, neboť počet důchodců neustále stoupá a rodí se méně dětí.

-

Řešení je jediné, buď zvednout odvody z příjmu (důchodci si to klidně odhlasují za nás) nebo zrušit důchody a nahradit je samostatným spořením na důchod, které si bude dělat každý, kdo chce mít nějaké peníze ve stáří. 8-o

0 0
možnosti
J

JBrix

3. 5. 2011 11:18
Re: JEN 5 milionů pracujících a počet se stále snižuje!

Zajímavé, jak na současnou situaci reagují moje děti: Tati, nechceme žít v tomto Kocourkově, hned po studiu odcházíme do ciziny!

-

Tohle jim schvaluji a půjdu tam s nimi :-/

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

3. 5. 2011 10:24
Pohádku o tom,

že bude spousta důchodců a málo ekonomicky aktivních slýchám již léta. Nikdo ale nikdy neprokázal míru pravděpodobnosti tohoto scénáře, zvláště uvážíme-li poměrně masivní imigraci ekonomicky aktivních cizinců.

0 0
možnosti
PR

Rusy

3. 5. 2011 10:37
Re: Pohádku o tom,

Svými propočty na základě demografických prognóz jsem ukázal, že počet pracujících na důchodce poklesne v nejhorších letech 2045-2065 o 17% proti současnému stavu (což mimoděk potvrdilo i Drábkovo MPSV). Takže by bohatě stačilo, kdyby odvody nebyly 28%, ale 34% a jen touto změnou by bylo po problému. Ale na druhou stranu, proč nevyužít vyvolaného strachu k ožebračení lidí, že?

0 0
možnosti
PR

Rusy

3. 5. 2011 10:07
Vážený autore,

jste oběť bludu, který do Vás cpou politici a média. Průběžný systém funguje takto:

1) člověk živí jednoho svého důchodce

2) člověk si vychová jedno dítě, které bude pak živit jeho

Průběžný systém je solidarizované uplatnění tohoto principu.

Pokud není jedna z těchto podmínek splněna, průběžný systém přestává fungovat. Husákovy děti dobře plní podmínku jedna, ale v podmínce 2 měly poloviční investici do nové generace. Tam je zakopaný pes.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 5. 2011 10:15
Re: Vážený autore,

Tak on ten jeden člověk ještě zároveň živí půlku nezaměsnaného, půlku studenta a ještě půlku dítěte z "nepřizpůsobených" sociálních skupin.

Spoloečnost je třeba uvažovat jako jeden celek. nelze důchod oddělovat od zdravotního, sociálního systímu. A obluďňě nearůstající neproduktivní činnosti státní správy.

0 0
možnosti
P

Petr_

3. 5. 2011 10:07
... budu mít, s dosaženým věkem, svého platiče ...

Tak to vlastne neni. Nejde o to, kdo na me bude platit, ale kdo na me bude pracovat abych si mohl uzivat vysledku jeho prace. Pripadne penize ktere si dam stranou na duchod mi budou na nic, pokud nebude nekdo, kdo by vytvarel hodnoty, ktere si budu moci za ty penize poridit. V tomto smyslu vlastne jiny system nez ten prubezny nemuze existovat. A pokud jde o to setreni na duchod, vidim tu jeste jeden problem: Kdyby to tak chtel delat kazdy, da to dohromady strasnou spoustu penez pro ktere ta ekonomika nabude mit rozumne uplatneni. A pokud lidi budou pracovat a vytvaret hodnoty, ale nebudou je kupovat, protoze budou setrit na duchod, bude to znamenat snizenou poptavku a z toho pak bude obrovska nezamestnanost. Takze vlastne jako jediny mozny system vidim ten prubezny.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 347
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Byl: mladý, voják, hospodský, vnuk, koordinátor, Hamburčan, kuchař, číšník, záškolák, trhač švestek, maturant, vyskladňovač brojlerů, prodavač, ...

Je: na okraji, melancholik, fotograf, hároš, kmotr, řidič, bloger, folkař, hlídač pian, alkoholik (přechodně), syn, Pardubák, čtivec, psavec, ein Kerl, strýc, pravdoláskař, knihkupec, antikvář, rocker, utopista, darmošlap, přítel, ješitný, dlužník, bratr, ...

Chce být: rytíř, ...

 

Až Blanický tábor,
uspořádá nábor,
já přihlásím se v meč,
jako první uchazeč.