Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Martin Jirousek

5. 12. 2009 13:49
Dostaly

Mě asi zcela vážně míněné názory, že spalovna je zařízení, do kterého se na jedné straně hrnou desítky tun jedů denně a na druhé straně z ní vychází pouze vodní pára. Gratuluji všem, kteří jsou schopni takovou hovadinu napsat. Nevynalezli jste náhodou kámen mudrců, který umí jakýkoli prvek změnit na jiný? ;-D

0 0
možnosti
P9

pavel 99

5. 12. 2009 14:04
Re: Dostaly

něco jako voda - >spousta energie->voda?;-D

0 0
možnosti
KN

CarolinaC

5. 12. 2009 12:20
všem, kterří o tom nic neví

Pardubičáci stojí vcelk  jednotně proti spalovně, to je pravda. A těm blbečkům, kteří se tady vyjadřují, ať si svůj odpad nechají nebo se odstěhují do Brazílie, bych chtěla říct, že Pardubicen nebojují proti SPALOVNÁM obecně, bojují proti této konkrétní jediné spalovně, A proč? Protože v procesu EIA oznamovatel  předložil špatnou zmatecnou dokumentaci, protože posudek se nevypořádává s konkrétními námitkami, protože to prostě všechno smrdí na sto honů, to vidí každý, kdo tomu trochu rozumí. .

Kdo z vás, co tu nadáváte Pardubičákům, viděl a četl dokumentaci?

0 0
možnosti
MS

BingoXX

5. 12. 2009 12:54
Re: všem, kterří o tom nic neví

Mě váš  příspěvek připomíná Ekologické právní centrum někd z Moravy, které se pídí po překlepech v dokumentech a těmito obstrukcemi brzdí dálnici u Ústí n L, která už mohla stát před třemi lety a nestojí. Takže považuji všechny pardubičáky, co jsou proti spalovně, za naprosté hlupáky až blbce.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

5. 12. 2009 11:04
To mne baví:

Nechceme spalovnu,nechceme skládku,nechceme jadernou elektrárnu,nechceme úložiště vyhořelého paliva,nechceme fosilní elektrárnu,nechceme větrné elektrárny(jsou hlučné,ničí pohled na krajinu)nechceme ani sluneční elektrárnu,protože zabírá mnoho zemědělské půdy,chceme silniční obchvat,ale zároven ne zrovna přes nás.......

Asi bude nejlepší odstěhovat se do Brazílie,do deštných pralesů a žít jako domorodí indiani.Jen nevím jak tam to zrovna dělaj se svým odpadem.

0 0
možnosti
RH

richardhorak

5. 12. 2009 11:25
Re: To mne baví:

Proč do Brazílie? Stačí za Karlem!

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

5. 12. 2009 10:54
dosti snadná léčba:

Pardubice a okolí si bude své odpady ukládat na svém území, nic se k nim vozit nebude, ale od nich také. Pak pár kontrol o způsobu nakládání a ukládání s následnými pokutami v řádu stovek miliónů, hrazenými ze zvláštní daně, ukládané pouze místním občanům .. Ono by to pak trochu pootevřelo očička i úplným hlupáků, jako je autor. Dovětek: stejný postup aplikovat ve všech podobných případech, kdekoliv.

0 0
možnosti
RH

richardhorak

5. 12. 2009 11:28
Re: dosti snadná léčba:

Autor jsem já. Já jsem hlupák. 8-o

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

5. 12. 2009 10:15
Každý by měl nést odpovědnost.

Nechceš jízdu kamionů v pátek, zavaž se, že v pátek nebudeš nikde, nikdy, nic nakupovat !

Jseš proti jaderným elektrárnám, odpoj se od elektrické sítě.

Jseš proti likvidaci jedovatých odpadů, přinejmenším nesmíš mít doma ani v autě žádnou baterii, ani v hodinkách, a samozřejmě žádné zářivky či výbojky.

Jseš proti výstavbě dálnic, silnic, obchvatů:  zákaz jízdy autem a autobusem.

Jseš  proti úložišti jaderného ospadu: odpojit od elektrické sítě. atd

0 0
možnosti
RH

richardhorak

5. 12. 2009 10:29
Re: Každý by měl nést odpovědnost.

To je extrém ...

0 0
možnosti
O-K

Ondatroň - koňadra

5. 12. 2009 8:52
asi takhle Rycharde - přestaň chodit pro dávky a pracuj

SOUHLASÍM s tím, aby byla v Pardubicích a okolí spuštěna spalovna odpadů. 

SOUHLASÍM s tím, aby v našem městě, které už tak bojuje s nemalou nezaměstnaností, přibyl další podnik.  

SOUHLASÍM, aby se k Synthesii, Paramu a dalším fabrikám, připojil další subjekt.

ODMÍTÁM názor, že spalovna bude pro Pardubice a Pardubický kraj přínosem

!!!!!!!!.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

5. 12. 2009 10:08
Re: asi takhle Rycharde - přestaň chodit pro dávky a pracuj

Souhlas !

0 0
možnosti
P9

pavel 99

4. 12. 2009 23:07
Nestavějte "spalovnu"

ale "někam odkliďte náš odpad. Stejně tak nestavějte elektrárnu, ale "nějak" zařiďte, ať máme dostatek elektřiny a levné elektřiny. A tak by šlo pokračovat.

Vcelku bych přivítal možnost VETA pro spalovny, skládky..... ale současně by pro takovéto "vetující" oblasti stát přestal garantovat služby (ceny služeb) v oblasti, kterou vetovali. To by bylo velmi zajímavé.;-D

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

4. 12. 2009 23:15
Re: Nestavějte "spalovnu"

Víte o tom něco? Že se tam má pálit 10x tolik, než vyprodukuje celý pardubický kraj? Že se to staví proto, aby se jedy z ciziny pálily v Česku? Autor má plnou pravdu, ta spalovna tam stát nesmí. Ať si to Rakušáci pálí v Alpách. !

0 0
možnosti
MS

BingoXX

4. 12. 2009 22:50
bydlím v Ústí nad Labem

kde se špatným ovzduším máme velkou zkušenost. Již řadu let za teplárnou v Trmicích funguje spalovna nebezpečných odpadů Proti ní také protestovali podivní lidé jako zde p.Horák, přesto spalovna byla postavena a produkuje jen vodní páru bez zápachu a nikomu dnes nevadí.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

4. 12. 2009 23:02
Re: bydlím v Ústí nad Labem

jo proti spalovně to se tak krásně "demonstruje", ale když totéž svinstvo "spořiví občané" fouknou do kamen a beze všech fitrů to vyletí z komína, tak to si jen "zamlaskají".

Ostatně cca 50% exhalací údajně produkují domácnosti. Tak hurá do "boje" proti spalovnám.:-/

0 0
možnosti
PP

ippokorny

4. 12. 2009 22:08
Spalovna ve Vídni

Když jsem jezdíval do Vídně, tak místní spalovna ve městě na severu byla můj orientační bod. http://ippokorny.sweb.cz/blogy-2009/diskuze/viden-vez-spalovny.jpg

U té by mě nevadilo bydlet. Ale protože Pardubice nejsou Vídeň, tak bych byl také proti ní. Ale kdyby se obdobná postavila  v Praze, třeba v Podolí či Smíchově a praxe by ukázala, že to funguje stejně dobře jako ve Vídni, pak bych již uvěřil. Tak proč se nezkusí taková spalovna postavit v Praze jako vzorová, že to funguje?

P.P:

0 0
možnosti
P

PetrBrno

4. 12. 2009 22:32
Re: Spalovna ve Vídni

Třeba proto, že v Podolí nebo na Smíchově nejsou tak velké volné pozemky v majetku obce. Ale můžu vás uklidnit, jedna spalovna je v Malešicích, což pochopitelně Praha je. V širšim centru jsou ještě dvě krematoria. Problémem ČR je poměrně velká hustota měst a vesnic a prakticky všude někdo bydlí. Je docela problém postavit jakoukoliv fafriku, spalovnu, elektrárnu a pod. tak, aby se to nikoho nedotklo.  

0 0
možnosti
M

Michaell

4. 12. 2009 21:12
Postavte to někde jinde a ne u nás

Pane Horák vy nejste humorný,ale nespravedlivý. Vy chcete aby spalovna byla někde jinde a ne u vás v Pardubicích. Jak by k tomu přišli obyvatelé v jiné části regionu? Vy v Pardubicích, Hradci Králové a okolí vyprodukujete velké množství odpadu,tak si to tam také spalte! Přispějete vyšší zaměstnaností ve vašem regionu.Dnešní nejmodernější technologie spaloven neznečištují ovzduší o nic více než vaše Paramo a Syntezia dohromady.Spalovny jsou do budoucna nutností.

0 0
možnosti
FP

forhend

4. 12. 2009 21:18
Re: Postavte to někde jinde a ne u nás

neznečišťují ovzduší? Jeden příklad. Papírny Paskov. Nejmodernější technologie. Ujištění, že se z těchhle nejmodernějších provozů nedostanou do ovzduší žádné škodliviny. A skutečnost? Kolem nejde ani projít abyste se neudusili!!:-/

0 0
možnosti