Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

fouly

27. 9. 2009 23:12
Od

skončení 2.svět, války bylo už tolik různých krizí a další světová válka nevypukla , takže buďte v klidu . Příští válku by nikdo nevyhrál ,ale prohrálo

by lidstvo!!!!

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

27. 9. 2009 12:00
co dodat

Válka je důsledkem změny poměru sil. Krize poměr sil mění. Krymská válka a první světová byly důsledkem slábnutí Osmanské říše. Rusko proto zaútočilo na Krymu a  Rakouskouhersko anektovalo Bosnu a Hercegovinu.

Dnes slábnou USA a tam kde vyklidí prostor se prosadí jiní.

Faktem však je, že válka krizi řeší. Sníží totiž počet lidí, a tím vzroste hodnota člověka. Jednou ze zásadních příčin vzniku krize je pokles hodnoty lidské práce, protože je moc lidí.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

26. 9. 2009 23:19
Tahle krize

Bude hlavně horší než ta ve třicátých letech. Tehdy předlužení v USA dosáhlo 270% HDP. Dnes už to je 550% HDP a jsme médii ubezpečováni, že se vlastně nic tak zlého neděje. Je naivní mít dnes peníze ve formě papíru nebo nul a jedniček v databázích. 

0 0
možnosti
RH

richardhorak

27. 9. 2009 10:05
Re: Tahle krize

Též děkuji za koment ... pořád slyším USA, USA, USA ... a zhořknul mi můj ranní čaj ...

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

26. 9. 2009 23:08
Nesdílím optimismus.

K válečnému konfliktu dojde a do jaké míry zasáhne Evropu je diskutabilní. Hlavním spouštěčem bude pád dolaru jako rezervní měny a následné přerozdělování světa. O tom, že USA má dnes asi 15 bilionů státního dluhu a překročila 100%HDP nemusíme polemizovat. Otázkou je, jaký vývoj toto bude mít. Když vezmu, že asi 6 bilionů z této částky vlastní Čína, kdo ví, jak se zachovají. Dominový efekt nabourá všechny měny, zlato vyletí, hospodářství se propadne, propuknou občanské nepokoje. Nejprve budou hledání vnitřní nepřátelé a odnesou to různé minority, jako již několikrát. Potom se bude hledat vnější nepřítel, to až se vyšvihnou do čela strany s rychlým řešením. K atomovým zbraním ve větším počtu nedojde, jen chvilková zaváhání. Spíš to bude série občanských válek a lokálních přeshraničních konfliktů. Učitelka má pravdu, že narovnání většiny krizí došlo až válkou a novým rozdělením vlivu. A my k tomu máme zhurta našlápnuto.

0 0
možnosti
RH

richardhorak

27. 9. 2009 10:03
Re: Nesdílím optimismus.

Já moc děkuji za příspěvek, určitě si ho pročtu ještě párkrát ... zajímavé ...

0 0
možnosti
KM

kvetuska

26. 9. 2009 22:28
Každá krize válkou nekončí

ovšem k úsměvu to zrovna není.Ve třicátých letech bylo skutečně v Německu zřejmě nejhůře,protože se ještě nevzpamatovali z první války.Co je však nejhorší, lidé si nestačili naspořit,takže byla bída a hlad.Nemyslím si,že se bude opakovat minulá krize v této podobě.Tady nikdo nehladoví a pokud lidé nebudou poslouchat všelijaké samospasitele a zachovají si alespoň základ sociálního státu,dostaneme se z toho.Lidé mají slušné příjmy včetně důchodců,trhem jsou vynucené nízké ceny.Zatím "trpí" pouze podnikatelé,kterým ubývá zisk.Jenže máme globalizované světové hospodářství a např.v Americe jedou rotačky naplno a tisknou dolary,které stát lije do bank,aby zachránil virtuální peníze pochybných bankovních produktů.Důsledkem toho bude prudký růst inflace,která zasáhne i Česko.Z druhé strany máme Čínu a ta je největším americkým věřitelem.Americe se inflace bude velmi hodit.Jak dlouho tohle bude trvat nikdo neví.

Takže s tím krytem bych počkala a možná bych se poohlédla po nějakém zlatnictví.

0 0
možnosti
  • Počet článků 347
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Byl: mladý, voják, hospodský, vnuk, koordinátor, Hamburčan, kuchař, číšník, záškolák, trhač švestek, maturant, vyskladňovač brojlerů, prodavač, ...

Je: na okraji, melancholik, fotograf, hároš, kmotr, řidič, bloger, folkař, hlídač pian, alkoholik (přechodně), syn, Pardubák, čtivec, psavec, ein Kerl, strýc, pravdoláskař, knihkupec, antikvář, rocker, utopista, darmošlap, přítel, ješitný, dlužník, bratr, ...

Chce být: rytíř, ...

 

Až Blanický tábor,
uspořádá nábor,
já přihlásím se v meč,
jako první uchazeč.