Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Budu Stručný, K.O.nkrétní:

-Kuchaři v ČR schvalují, chválí a doporučují držet se těchto směrnic. Proč? více v Pekle na talíři: http://www.stream.cz/peklonataliri/754086-burty-a-spekacky

-Rum z brambor není Rum, ale EU je benevolentní a můžemeho nazývat dále Rumem, ale s předponou tuzemský. Pomazánkové máslo, má jen předponu tradiční.

-Jde pouze o ochranu spotřebitele. Špekáček ve kterém jsou zbytky zvířat na místo hovězího mladého masa, vepřového a špeku, není špekáček, ale pokus o otravu.

- Také bych nechtěl, přijet do Holondska, koupit uzený a zjistit, že jím sojovou náhražku. Ve Švýcarsku jsou tyhle normy mnohonásobně přísnější, jakmile má párek méně než 45% masa, nemůžete ho nazvat párkem ! 

X ZAJÍMAVOST:  Špekáček podle původní receptury by se měl skládat z 50 % hovězího zadního masa z mladých kusů, z 20 %vepřového výřezu bez kůže a 30 % na kostičky nakrájeného špeku a měl by být kořeněn česnekem, pepřem, případně i trochou muškátového oříšku. Špekáček je narážen do hovězích střev. Šňůrkování je u levnějších druhů nahrazováno skobováním kovovými potravinářskými sponami. Špekáček se poprvé objevil na Jubilejní zemské výstavě v Praze roku 1891 a stal se oblíbenou pochoutkou. Podle ČSN z roku 1978 musel špekáček obsahovat 38,5% hovězího masa, 17,5% vepřového masa, 17% slaniny, 23% vody (ledu), zbytek sůl, koření, přísady. Po zrušení československých státních a oborových norem na počátku 90. let došlo k výraznému poklesu jejich kvality. Tento nepříznivý stav byl částečně zlepšen vyhláškou č. 326/2001 Sb., který předepisuje, že špekáček může obsahovat pouze hovězí, vepřové a telecí maso. Podíl masa musí být nejméně 40%, obsah tuku maximálně 45 %. Od roku 2011 jsou špekáčky zapsané v seznamu zaručených tradičních specialit, který registruje Evropská komise.

0 0
možnosti

Z praxe znám některé právní akty sekundárního práva unie a plně ovládám problematiku strukturálních fondů EU.

Domnívám se, že mnohé akty sekundárního práva jsou nepřiměřené (nejsou proporciální) a tedy v souladu s primárním právem Unie (potraviny, záchod...).

V EP chci zastupovat občany ČR a to tak, že nebudu podporovat žádné právní akty, které dávají další pravomoci Unijním institucím a snižují tedy postupně naší státní suverenitu.

1 0
možnosti

A proč vás to tak irituje ? Není snad podstatné to, že víte, co máte koupit ? Osvědčený rum z Božkova snad poznáte, ne ? :-)

0 0
možnosti

Nikdo nám nic nediktuje, přestaňte šířit paniku a bubnovat na poplach. Česko je v EU a musí se podřídit evropskému trhu, tj. zavařenina z meruněk není marmeláda, bramborový líh s umělou vanilkou není rum a pomazánkové máslo není máslo. Proč vám to tak vadí, že EU chce, aby se věci jmenovaly trošku přesněji? Když by neexistovaly normy, tak by si někteří chytráci smíchali margarín a jedno procento smetany a říkali tomu hrdě máslová pochoutka. Jenže s máslem to nemá opět nic společného. Nějaká norma musí být, jinak bude ještě víc podvodů než teď.

3 2
možnosti

Paní Škorpíková, Česko se musí podřídit? Nestačila nám říše velkoněmecká a RVHP? Vy nechcete samostatný svobodný suverenní stát? Vy jste tak nesvéprávná, že nerozeznáte pravý rum či marmeládu nebo máslo? Skutečně na to potřebujete příkazy někoho moudrého? Není rozumnější zabývat se skutečnými problémy, které pálí nás všechny? Nezaměstnanost, cikánský problém, kriminalita na hřištích, agrese za volantem, krádeže kolejnic atd?Podřídíte se, i když vám nařídí povinný sex 3x denně nebo 2x ročně? EU podepisuje smlouvu s Amerikou o potravinách. Samozřejmě, ani to vám nebude vadit, když tyto potraviny budou ještě horší než jsou dosavadní. Amerika totiž nemá žádné normy na potraviny a zahrádkaření je v Americe zakázáno. Takže nějaký pravý česnek, to už skončí! Je zajímavé, že nikomu z vás nevadí, že nás EU nechrání v kvalitě potravin!!! A nevymlouvejte se na naše politiky.

2 2
možnosti

Je zajímavé, že hujerům vůbec nevadí ten humus, pardon, jídlo, které každý den jí. Hlavní je, že musí být správný název. Ale chut jídla...

3 0
možnosti

EU má 28 000 000 nezaměstnaných a 12 000 000 bezdomovců a řeší takové pi...oviny. Hujeři, máte to v hlavě v pořádku? Pacient s těžkým nádorem a léčí se mu bolavý palec.. Asi byste si pochvalovali doktora, když byste měli horečku a on vám léčil obyčejnou bolest hlavy. Hujeři budou poslouchat, i když EU předepíše povinně častost sexu. Poslechli by, i kdyby EU zakázala veškerý sex. Jsou to ve skutečnosti neuvěřitelní otroci, ochotni vykonat cokoli, sebevětší hloupost, kterou ta moudrá EU řekne...

2 4
možnosti

Ona to neřeší. To už je dávno vyřešený. Řeší to jen Češi a potravinářské koncerny, které chtějí prodat odpad lidem.

0 0
možnosti

Hezký den.

Diktování jmen potravin. Nevím, nevím pane. Vy už berete švindlování obchodních řetězců a výrobců potravin jako normu. Ovšem to není norma. To je okrádání Vás. No..dobře. Zajděte si do uzenin ve velkokrámu a kupte si "Špekáčky". Pak zajděte do nějaké laborky, aby Vám udělali rozbor. Pak možná si nenecháte lhát. ;-)

2 0
možnosti

Pomazánkové máslo;-D;-D;-D;-D;-D;-D. He,he. To nemyslíte vážně ten název. vidíte, lžete si sám sobě. Sám jste ulhaný ( dá se to také tak říci ne? Páč lžete, že pomazánkové máslo je máslo;-D;-D;-D) , a napadáte někoho, který nemůže za to,že Váš potravinový život je samá lež. Jsem si ale jistý, že svým dětem to nedáváte. kupujete jim jistě kvalitní, tím dražší potraviny.

1 0
možnosti

Za rum a pomazánkové máslo už bojují Svobodní, nic lepšího nemáte?Nějak jsem nezaznamenal, že nazývání potravin podle jejich skutečného obsahu nějak narušilo naši národní suverenitu...

4 1
možnosti

Spíše jde o to, co je národní zvyklostí. Ostatně EU si může nařizovat co chce a lidé stejně nazývají tuzemský rum rumem, pomazánkové máslo pomazánkovým máslem a to proto, že vědí co si pod tím názvem kupují. Vzpomínám si, že když když nám děckám v sedmdesátých letech kupovali rodiče boty, tak se chodilo k Baťovi a to se rodiče narodili těsně po válce. A stejné to bude i s rumem a pomazánkovým máslem. Včera jsem byl ve večerce pro cigarety a byla tam holčička tak 8 roků a dělala nákup, asi jí poslala maminka a mimo jiné chtěla pomazánkové máslo. Ale stejně to je absurdní, podle mne by EU měla řešit jiné věci a tím je snížení byrokratické zátěže, méně zasahování do ekonomické politiky států EU a nejen ekonomické, ale i sociální apod. 

Co se týče potravin, tak v Německu můžete koupit sýrové máslo, obsah mléčného tuku 30 procent. V severských zemích rybí máslo, obsah mléčného tuku také kolem 30 procent. A když se to vezme do důsledku, tak vídeňské párky jsou ve skutečnosti frankfurtské, jiný název, ale stejná receptura. Jen s tím, že frankfurtské mohou nést tento název, jen když jsou vyráběny ve Frankfurtu a okolí. (teď přesně nevím,ale je to chráněný název někdy o 80 let devatenáctého století. Tuzemský rum je zde od Rakouska-Uherska , protože byl problém dovážet cukrovou třtinu. Je to místní název a přídavným jménem. Prostě ty názvy potravin je to poslední co by měla EU řešit.

3 0
možnosti
Foto

Když si my sami nedovedeme pojmenovat potraviny tak, aby bylo hned jasné, čím se krmíme, musí to za nás udělat někdo jiný.

2 1
možnosti

Všechny potraviny by se měly jmenovat pochutiny. Ve skutečnosti nejsou masné výrobky, sýry, pečivo opravdové kvalitní potraviny, atd. Ačkoli, pochutiny, když si na tom vůbec nepochutnám? Rozhodně by se měly zakázat názvy jako salám, párek, sýr, chléb...Dnes jsou v prodeji výhradně amarouny.

2 0
možnosti
Foto

Tak pane Petře, zde máte ode mne PLUS!

1 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 643x
Především jsem pyšný otec tří dětí, které moc miluji, toto považuji za můj největší životní úspěch. Od roku 1998 jsem majitelem úspěšné společnosti, která se věnuje ekonomickému poradenství. Mimo své zaměstnání se již léta věnuji spolu se svým otcem záchraně kulturních památek a charitativní činnosti. Pravidelně přispívám dětským domovům a jiným příspěvkovým organizacím. Do voleb vstupuji pod hlavičkou Úsvitu - Národní koalice, s jehož programem se plně ztotožňuji.

Seznam rubrik