Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jedna z věcí, kterou jsem měla v plánu stihnout na cestě kolem světa. Nakonec to nevyšlo. Ale snad někdy v budoucnu...

0 0
možnosti
Foto

jak jste mohla usínat s pocitem bezpečí když tady někteří blogeři neustále píší, že kvůli Paestincům tamní lidé žijí v neustálém napětí a strachu? Ostatně nedávno tu jeden bloger psal o té samé zkušenosti, to je nějaká náborová akce pro dobrovolníky do Izraele? Přitom u nás se stále chybí zájemci o službu v armádě která je kriticky poddimenzovaná -v současnosti by nebyla schopna chránit ani 466 km dlouhou hranici s Rakouskem-(Andor Šándor-Jak přežít nejen teroristický útok) hlavně že místní blogeři jsou všichni militantní hrdinové ale v případě krize jak vyplývá z výše uvedené citace nás nemá kdo chránit

1 4
možnosti
Foto

Paní Palková, na Vašem blogu píšete, že je Vašim krédem žij a nechej žít. A pak nazvete někoho, kdo jde dobrovolně pomáhat do jiné země militantním hrdinou. Nepasuji se do role hrdiny. Píši o svých pocitech a nebudu si tady vymýšlet, že jsem nemohla strachy usnout, když to není pravda. Nečetla jsem, co zde "neustále píší někteří blogeři", mám na věc svůj názor a popisuji čistě moji zkušenost a můj prožitek.

Navíc pletete dobrovolnictví se službou v profesionální armádě. Nerozumím ani úmyslu "chránit hranici s Rakouskem". Ono nás chce napadnout?

6 0
možnosti
PU

P19e68t86r 68U55h30e12r

10. 7. 2018 9:19

Skvělé čtení, hlavně pokračujte v psaní R^

4 0
možnosti
RK

Pro mě jsou hrdinové ti, kteří tuto službu z humanistických důvodů odmítli. Protože je to nakonec jen jejich volba, stejně jako byla volba být součástí SS. A nazývat tuto armádu "obrannou" to je hodně špatný vtip vzhledem ke všem útokům, které dosud provedla. Ať už šlo v historii o používání zakázaných látek (např. bílý fosfor), útokům proti civilistům nebo porušování mezinárodního práva.

1 9
možnosti
PU

P67e24t84r 78U82h73e45r

10. 7. 2018 9:21

Ta armáda je obranná! Izrael se brání proti útokům některých okolních států. Je to jediná demokratická země v regionu.

5 0
možnosti
Foto

Těším se na pokračování. Karma.

7 0
možnosti
RC

Můj plný respekt ke všem, kteří jdete pomáhat.

Sám jsem byl několik měsíců v SAR-EL v r.2002 během druhé intifády, kdy téměř každý den byl nějaký sebevražedný útok v MHD různých měst.

Ale přežil jsem ;-).

6 0
možnosti
Foto

Děkuji za příspěvěk. Možná ještě něco k tomuto programu napíšu a budu moc ráda, kdybyste mi napsal Váš pohled, jestli se něco na programu od doby, kdy jste jej absolvoval, změnilo. Ať se Vám daří :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 870x
Jsem Husákovo dítě. Sametová revoluce mě zastihla v roce, kdy jsem věkem dosáhla na občanský průkaz. Možná i proto si nikdy nepřestanu vážit svobody, demokracie a možnosti cestovat. Nejsem minimalistický cestovatel s batůžkem, ale necestuji ani pod taktovkou turistické kanceláře. Snažím se mít oči dokořán a duši otevřenou. Jsem životní optimista, ale vytáčí mě věci, drobnosti, které může každý z nás změnit, když začne u sebe ...