Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážená paní, nacisté, komunisté nebo disidenti se nedostali k moci proto, že ráno vstali a řekli si jdeme vládnout. Vždy tomu předcházela diletantská vláda předcházejících politických struktur, která zemi hospodářsky a morálně devastovala. Tak jako je tomu u nás dnes, kdy lidé hledají jiné možnosti a nová KSČM, tedy jediná politická strana, která za poslední cca čtvrtstoletí neprošla žádným skandálem a na rozdíl od ostatních stran není spojována s kriminálním podsvětím, takovou možností  pro část obyvatel  je.

Jinak pro upřesnění, u nás proti komunistům nejdříve bojovali němečtí fašisté a po jejich porážce na ně navázali disidenti a to je překvapení, většinou podporovaní z tehdejšího západního Německa.Takže ono by asi logické zbavit se odsuzovacího zlobného klišé a posuzovat novou KSČM podle jejího chování za posledních 24 let, což je myslím dost dlouhá doba.  Zkuste se nad tím objektivně zamyslet, já osobně se domnívám, že dnešní systém má nepřátele zcela někde jinde.

0 1
možnosti

Za co mínus ? A to vaše zaměření, "vždy pro demokracii, vždy proti komunizmu" je také pěkně totalitní myšlení. Ono totiž  oba režimy vytvářejí především lidé. A "hajzlové s totalitním a jednostranným myšlením" zneužily myšlenky komunizmu k pronásledování jiných a dnes lidé s podobnou charakteristikou dělají totéž s myšlenkami demokracie.

1 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 790x
Optimistická realistka, vždy pro demokracii a proti komunismu

Seznam rubrik