Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

co na to říci ...dle mého je to blábol ...je potřeba pochopit účel sociálních dávvek jako takových ....ty se nevyplácí jako laskavost od tohoto státu ,ale jako nutnost .....pokud by to tak nebylo tak tu máte milion lidí kteří v zájmu svého přežití udělají cokoliv ....od vražd až po znásilnování a to vše jen proto že je tu zvrácené uvažování lidí jako jste vy ,tedy každý sám za sebe a pro sebe ....p.s. je mě smutno z lidí jako jste vy Rv

1 0
možnosti
RS

znásilňování jako prostředek jak přežít? Zvláštní způsob uvažování.

P.S: je mně smutno z lidí jako jste vy Rv

0 1
možnosti
Foto

R^R^R^ za článek. Smutné na celé věci je, že se vzdalujeme od západu, místo abychom se mu přibližovali. My se tu asi ne jednou, ale brzy, udotujeme. Jak to změnit? Za odpovídající práci odpovídající plat. Tím by se mohlo začít.

0 0
možnosti
DM

Promiňte, ale trochu bych to upřesnil...

V prosperujícím Německu mají příspěvky na bydlení mnohem větší a stát prosperuje.

Sociální cítění a pomoc slabším by mělo být i dnes samozřejmostí, to není nic "socialistického", jak se ta paní snaží přesvědčit.

Sociální neznamená "socialistický".

Samozřejmě v rámci možností rozpočtu a adresně, nikoliv všechno všem.....

2 0
možnosti
MB

Spíš mi je záhadou, proč se stát (města) zbavují nemovitostí? Prodávají je lidem, kteří z nich udělají ubytovny a inkasují nekřesťanské peníze za nájem. Pokud by stát (město) trochu počítal, spravuje si své ubytovny, místo příspěvku na bydlení platí správce, údržbu. Zaměstná lidi a ještě ušetří.

1 0
možnosti
MK

protože dům se sociálně slabými je po roce totálně vybydlen a nájemné nezaplaceno

město má na krku dlužníky a nepoužitelný dům, který musí opravit

2 1
možnosti
JS

J10a72n 59S25e41m81i26k

29. 11. 2013 13:52

Dival jsem se na ten prispevek na bydleni a docelame to prekvapilo.

Chapu to spravne ze treba kdyz je normovany najem v Praze podle uradu cca 14500, potom stat doplati castku najmu tak, ze rodina plati ze sveho na najem maximalne 35% celkoveho prijmu rodiny?

Tedy napr. kdyz ma rodina v prace prijem 30tis kc, dostane od statu:

 14500-30000*35%=14500-10500=4000kc

mesicne na pridavku  ?

Je to tak nebo je tam treba jeste nejaka vyse prijmu rodiny nad kterou ten prispevek nedostane? A ten prijem se do te rovnice pocita v cistem nebo hrubem? kazdopadne pokud to je tak jak jsem to vycetl, tak je ten prispevek je neuveritelne stedry.... nikdo by neplatil vic nez tretinu prijmu na najem, to snad neni nikde v evrope...

1 0
možnosti
PH

P53e45t19r 19H65a76n47z10a58l

30. 11. 2013 12:01

je tam podminka, ze musite zit na urcitem procentu tusim zivotniho minima... jinak samozrejme mate smulu.

Prava ale je co pise pani. Kdo se chova rozumne a koupi vlastni dum, toho stat penalizuje oproti tem, kteri ziji na ubytovnach/v najmech... Diky state.

0 1
možnosti

a politická šlechta si říká : jen si tu kecejte a kecejte my vám  zase v televizi při otázkách václava moravce vysvětlíme jak se na celou věc dívat šířeji.

PS : ještě nevidí to světlo proti ale už cítí ten žár.

1 0
možnosti
KK

K72a40r79e87l 45K36o16ř37e14n

28. 11. 2013 18:18

O příspěvek na bydlení si můžete zažádat taky :-P

0 0
možnosti
PZ

S pani castecne souhlasim.... ty příspěvky na kde co jsou opravdu stupidni a demotivujici navíc nahravajici korupci. Co by mel stat zajistit pokud se ocitnete na ulici dat kartičku s kterou by se dalo jist ve verejne vyvarovne. Po jistou dobu by asi mel drzet ochranou ruku nad bydlenim ale ne porad. Nasledne by mohl nabidnout ubytovnu pro prespani. A samozrejme zdravotni peci v nejake forme. Na vic nic stat nepotrebujem smerem k obcanum. Takze zadne dotace, do sportu, do bydleni, na deti, na backurky, an pastelky na auto, na hyposku a td.... Takze stat jasny, rychly, stihly.... Zaroven stim by se zmenšilo množství odvadenych penez od lidi. A ti sami by rozhodli jestli se za ne totalne opijou nebo koupi synovi clenstvi ve fotbalovem klubu.

8 0
možnosti
KP

Možná Vás to překvapí, ale stát právě na Vaši operu přispívá. Sport také hojně dotuje. Příspěvek na bydlení je určen lidem ve špatné sociální situaci a na právu na střechu nad hlavou (víc toho skutečně z příspěvku nepořídíte), skutečně nevidím nic socialistického...Samozřejmě můžeme s Vaším názorem nechat všechny ty lidi bydlet na ulici, včetně dětí ...a zpoplatit vzdělání, aby ty děti ani nikdy neměly šanci na něco lepšího než jejich rodiče. Je mi zle z toho, že příspěvěk tohoto typu získá na iDnes nejvyšší karmu.

3 6
možnosti
JB

Plácáte nesmysly. Ty příspěvky jen zvyšují ceny nájmů, takže reálně celkově nic neřeší. Ano mohou pomoci např. důchodcům, jimž umře partner, aby vydrželi pár měsíců, do té doby, než si najdou bydlení. Ale celkově opravdu jen škodí. Měly by být alespoň časově omezené, když nic jiného.

5 3
možnosti
VK

Autorce vadí příspěvky a také miluje operu. Jestlipak ví, že jde-li do divadla (s výjimkou bulvárních scén hrajících pokleslé konverzačky), stát či magistrát ji z poloviny její vstupenku na její zážitek, zábavu, koníček dotuje? Že na lístek na operu či balet v ND v ceně 1.000 korun ji stát (nejmíň) další tisícovkou přispívá? A  bude-li potřebovat jen trochu složitější operaci, státem a kraji dotované zdravotnictví ji na její operaci přispěje i statisíci anebo milionem?

o---:-)---o

2 0
možnosti
Foto

A jak to víte kolik by stál lístek, kdyby divadlo nebylo dotováno?

Než začala Zelená úsporám stály automatické kotle na peletky kolem 50000. Se zavedením dotace na ně ve výši necelých 100000 se ceny kotlů najednou vyhouply na ceny od 100000.

7 0
možnosti
JF(

Všichni ti, co dnes končí na ubytovnách, někde předtím bydleli, zřejmě ve velké většině v nájemních bytech, dovoluji si nyní položit otázku, proč už tam nebydlí a končí pak na ubytovnách? Obvyklý mechanizmus je následující, dlouhodobé neplacení nájemného, případně je to spojené i s devastací bytového fondu, pak následuje nevyhnutelné vystěhování a ubytovna. V naprosté většině se jedná o lidi, kteří státu nikdy nepřinesli a dlouhodobě ani nepřinesou jen jednu jedinou korunu.

Nyní malé srovnání, nakonec z příspěvků níže uvedených je to zřejmé, kolik je u nás takových lidí, kteří po celý život poctivě pracovali, platili daně, sociální i zdravotní pojištění, ale protože byli bohužel v kategorii těch s nízkými příjmy, případně si s jejich zdravím život nehezky zahrál, tak nyní jejich důchody stačí jen stěží na nájem a slušný život, zejména tehdy, když zemřeli jejich životní partneři, navíc i jim zdraví neslouží a mnohdy potřebují pomoc zvenčí, na kterou nemají a nikdo jim nepomůže. Také i lidé dlouhodobě těžce zdravotně postižení, samozřejmě i další podobní lidé, ke kterým osud nebyl vůbec milostivý, kolem sebe jich jistě vidíme mnoho a mnoho. Tito lidé jsou mnohdy ve stejně tristní situaci, možná i horší, jako ti jaksi nepřizpůsobiví, ale protože jsou a vždy byli lidmi slušnými, ani je nenapadne, aby žádali o pomoc, raději žijí na samotné hranici nouze a k žádosti o pomoc se nesníží. Takže prosím, srovnávejte kdo a kde v této společnosti skutečně potřebuje pomoc a kde by to bylo spíše na místě. A to pro mne hlavní a rozhodující, tito lidé postižení osudem obvykle neobtěžují okolí hlukem a sprostými nadávkami, nenavštěvují herny, bary, nedevastují bytový fond a nevytvářejí v okolí svého pobývání hory odpadků a nenapadají ostatní, proto jsou tito středem zájmu ti ostatní, co v tom mají zálibu, ale na ty zmiňované dále, se v tomto údajně  „sociálním" státě prostě kašle.

10 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 790x
Optimistická realistka, vždy pro demokracii a proti komunismu

Seznam rubrik