Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Se vším by se dalo souhlasit, ale je tam jedno ale,.... Ale jak je možné, že se podivujeme JENOM tomu, že komunisté jsou dodnes legální a sedí v parlamentu, Jak to, že na druhou stranu připouštíme fakt, že nikdo z těch, kteří byli u komunistů kvůli kariérním prebendám, které členství umožňovalo, nebyl po revoluci brán nadále jako komunista klidně mu byl dovoleno (a ještě tleskáno), aby pro další udržení a posílení kariéry převlékl kabát a působil klidně v dalších stranách a vlivných státních funkcích?!

1 0
možnosti
Foto

Není se v této záležitosti čemu divit. Je to dań za tzv.samet, což nebylo nic jiného, než pokojné předpřipravené ,,předání" moci po vzájemné dohodě mezi zúčastněnými, pod všeobjímajícím heslem o pravdě a lásce a také ,,nejsme jako oni". :-(

1 0
možnosti
Foto

,,Nezhojené rány národa"R^

Asi dobře napsaná kniha. Nemohu soudit. Dnes, např. ve školách asi není ,,povinná" literatura, možná doporučená. Pak by neškodilo jí doporučit.

Ovšem, je to ,,jenom" kniha.Mnohdy jsem kupoval otci knihy o válce a zejména o našich letcích. Když jsem se s ním bavil o jejich obsahu, odpovídal mi: víš, já to ani nečet, jen prolistoval, sem tam něco prošel a obrázky". Nechápal jsem proč. Odpověděl mi jednoduše: ,,Víš, já jsem tam byl".

Těžko mnohé sdělit, ale je nutné připomínat a nezapomenout. Už proto, že je to nedílná součást našich dějin. Ve všem. I jako memento!

1 0
možnosti