Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

A jak to dělají v našich milionářských vesničkách ?;-)

0 0
možnosti
JH

Mně tento přístup k hrazení obecních věcí přijde dobrý, ale když se řekne A, musí se říct i B. Nikde jste nezmínila, že tito obyvatelé platí i alikvótně snížené daně, příkladně neplatí daň z nemovitosti. Nevím, zda tomu tak je nebo není, pokud není je to špatně a je to pouze daň navíc.

4 0
možnosti
VV

Dan z nemovitosti se plati v nemecku vsude. Ale muze byt na urcitou dobu snizena kdyz majitel zatepli dum, nahradi stary neekologicky kotel novym, ucinnejsim nebo da na strechu solarni panely.

0 0
možnosti
JV

Velmi dobre napsano.Doufam ,ze se nasi vnuci a vnucky toho taky doziji.

KarmaR^R^

2 0
možnosti
KD

Kam ty daně v Německu jdou ?;-)

1 1
možnosti
KV
PK

Obchodní kolega ze severozápadního Německa se také divil, že jsme nic nepřispívali na rekonstrukci ulice v Písku. Ale nutno vzít v úvahu, že jejich průměrné příjmy jsou jinde než našich průměrných 700 Eur čistého či 400 u důchodu. Někdo se válí u moře, někdo žije z ruky do huby a nemusí být lempl. Průměr je těch 700, tam minimálně 3x víc.

1 0
možnosti
KD

Přispíváme v daních. Tedy kromě OSVČ, kteří nic nepotřebují.

0 6
možnosti
MO

Znám výrok že kdyby se všichni obyvatelé německa odstěhovali do Nigérie a všichni obyvatelé Nigérie do Německa, a zanechali by na místě veškeré své statky a majetek, tak by to do 40 let vypadalo v Německu jako v Nigérii a v Nigérii jako v Německu. Dávám tomu za pravdu, úspěch Němců je především v jejich mentalitě.

18 0
možnosti
PK

Kus jejich jediné kolonie Namibie také tak vypadal - tam kde byli Horsti. Takže souhlas.

3 0
možnosti
RM

R19o25m57a89n 27M46á68c85a

17. 7. 2015 20:56

hezke a u nas neproveditelne...

4 0
možnosti
Foto

Když se to tak vezme, též u nás financujeme obecní projekty z našich kapes, i když v daleko menším procentu. Jsou vždy aspoň částečně hrazeny z obecních rozpočtů, do nichž my daňoví poplatníci přispíváme svým dílem po přerozdělení.

3 0
možnosti
KD

Tušíte jaké jsou u nás v porovnání s Němci platy a důchody ? Jaké příjmová skupina bydlí v té německé vesnici ? Není to nějaké Monte Carlo v Německu ?

0 4
možnosti
VV

Vite co? Zkuste si porovnat zivotni naklady.

5 1
možnosti
OP

O34n95d65r56a 42P86e40š97e41k

17. 7. 2015 20:43

Hezké... Co se týče placení, co já znám Němce, tak mi přijde, že nejen to že jim zastaví dům, ale přijde mi, že pro ně by snad bylo horší, že celá vesnice si ukazuje to je ten, co nechtěl dát na chodník...[>-]EU

11 1
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Optimistická realistka, vždy pro demokracii a proti komunismu

Seznam rubrik