Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

z částky 3400 (životní minimum) nezaplatíte obědy

0 0
možnosti
Foto

E59v35a 27N22e84j42e67d12l15á

17. 12. 2015 15:25

I kdyby byl dostatek asistentů odborníků, kteří umějí pracovat s postiženými dětmi, jakože není, mají učitelé běžných škol obavy, že zdatnější žáci budou z veřejných škol odcházet do soukromých a zůstanou jen handicapovaní a chudší, což paní Valachová nevylučuje. Je otázkou jestli se tak z běžných základních škol nestanou opět školy pomocné a rodičům zdatných žáků, kteří budou postupně vytlačováni, pak nezbyde než draze zaplatit soukromým školám. Jenže ne každý na to má, což Valachovou nechává v naprostém klidu. Její "vize" nebo spíš pokus o něco, co "prý funguje v USA" nás bude stát majlant. Paní Valachová by si měla povinně vyzkoušet měsíc výuky v inkluzivní třídě za plat učitelů a také by tam měla poslat své děti, natočit to všechno na video a zveřejnit. Zas jedna co rozhoduje o něčem čemu nerozumí.

1 0
možnosti
ZB

Já si myslela, že jsme v roce 2015 a ne 1915. Jo, jen schovávejme "nevhodné" děti do zvláštních škol a učme žáky, že se slabšími člověk nemá mít trpělivost. Hlavní je je odkopnout , schovat, kde nejsou vidět a nám schopným nepřekáží v rozletu. A paní si říká pedagožka. Problémem českého školství je, že je plno podobných" pedagogů" jako je autorka. Paní autorka má také socální "cítění" . Rodiče, kteří nemohou zaplatit dětem obědy peníze jistě "rozfofrovali a tak ať dítě je o hladu. To nic, že tím klesá jeho schopnost soustředění. Musíme na ně tvrdo, svoloč.

Obědy zdarma pro sociálně slabé jsou běžné v Evropě. Pastelkovné a jiné úlitby tzv. !slušním lidem" ne.

0 2
možnosti
Foto

O20t19a93k97a52r 85S82e58k53l

17. 12. 2015 6:43

Pravdu máte. Když to tak čtu , říkám si : Jak jednoduché , drahý Watsone. Jako již postarší pamatuji mnoho mnoho reforem školství. Netýká (-alo) se mne to chválabohu bezprostředně - pouze přes manželku a její přítelkyně - učitelky z téhož gymplu. Každotýdenní kanastové schůzky se zvrhly v nekonečné láteření na školství a další nekonečné "reformy". Proč proboha neudělat třeba desetileté moratorium ,kdy by se nesměly dělat další a další "vylepšení" ?

Vždy jsem ale drahé kamarádky vytočil dotazem : Proč tedy zůstáváte ve školství ??:-) To je už ale jiný problém.:-/

1 0
možnosti
BT

Do kamene tesat tato slova! R^

3 0
možnosti
LJ

A to není vzpomenuto, že obědy budou placeny přes nenažrané "neziskov ky". Není jasné, zda rodiče, kteří své děti zanedbávají budou potrestáni, bude jim snížena dávka a pod.

Jsem pro integraci fyzicky postižených dětí a těch, kteří jsou schopny učivo zvládnout. Žák, kterému není dáno "shůry", pouze úřednickým rozhodnutím je žák demoralizující nejen ve třídě, ale zpravidla v celé škole. Umí si tedy někdo představit asistenta pedagoga, který rozumí veškerému probíranému učivu tak, aby byl adekvátním doplňkem pedagoga? To je již nyní velký problém na školách. Těch problémů je více včetně nebezpečí dobrých žáků a tím snížení celkové úrovně školy.

!!

4 0
možnosti
  • Počet článků 243
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 789x
Optimistická realistka, vždy pro demokracii a proti komunismu

Seznam rubrik